Ο Ντάρεν Αρονόφσκι δημιουργεί το απόλυτο ντοκιμαντέρ για το διάστημα

Δημοσίευση: 15 Φεβ. 2018, 02:50

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων του National Geographic «One Strange Rock», όχι μόνο θα έχει μία ομάδα από τους πιο σημαντικούς αστροναύτες, αλλά και την δυναμική του ονόματος του  Darren Aronofsky σε ρόλο εκτελεστικού παραγωγού, όπως σας έχουμε ενημερώσει δύο χρόνια πριν...

«Είναι μία πολύ διαφορετική σειρά από ό,τι έχετε δει μέχρι τώρα» δήλωσε ο Aronofsky στο TCA το Σάββατο. «Αυτό που συναρπάζει είναι ότι παίρνουμε την αστρονομία, την ανθρωπολογία, την βιολογία, την χημεία, την φυσική και προσπαθούμε να τα συνδυάσουμε προκειμένου να μιλήσουμε για αυτό το σπίτι που κατοικούμε όλοι».

Στην σειρά, στην οποία αφηγητής θα είναι ο Will Smith, θα υπάρχει μία οπτική του πλανήτη και των εμπειριών στην Γη, με στιγμές από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη αλλά και ιστορίες από την πλευρά των αστροναυτών.Ο Aronofsky είναι αυτός που ανέλαβε να ενώσει όλα τα πλάνα που συνέλεξε η εταιρεία παραγωγής Nutopia. «Πιστεύω ότι η ιδέα μου μαζί με όλους ήταν να δημιουργήσουμε μία οπτική βίβλο που όλες αυτές οι διαφορετικές ομάδες θα μπορούσαν να ακολουθούν» δήλωσε ο σκηνοθέτης, «όπως και στην ταινία του Charles Eames “Power of Ten”, όλα τα διαφορετικά πλάνα από όλο τον κόσμο θα μπορούσαν μαζί να πουν μία ιστορία».

Η παραγωγός της Nutopia, Jane Root, ανέφερε ότι «ο Will Smith, ως αφηγητής, είναι μία γνώριμη φιγούρα για τον θεατή και θα μπορέσει να κατευθύνει το χέρι του και να έρθει να του πει “κοίτα πόσο καταπληκτική είναι η Γη”».Ωστόσο, ο Smith δεν θα έχει ένα ρόλο ειδικού επιστήμονα όπως ο sir David Attenborough στο «Planet Earth» του BBC. «Ο Will είναι σημαντικό μέρος της αφήγησης, αλλά δεν θα είναι σαν να έχουμε τον Attenborough, θα είναι αρκετά διαφορετικό.

Ο Aronofsky επισήμανε πόσο σημαντική είναι για τη σειρά η εμπειρία των αστροναυτών. «Αυτό που είναι ενδιαφέρον για μένα είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όλοι έχουν μία παρόμοια εμπειρία και νομίζω ότι αν είσαι εδώ σε αυτόν τον παράξενο βράχο, είναι δύσκολο να κοιτάξεις έξω από αυτόν. Ο αστροναύτης Mike Massimino είπε από την προσωπική του εμπειρία «αν δούμε την Γη από το διάστημα, βλέπουμε όλα αυτά τα όμορφα πράγματα αλλά με τη σειρά αυτήν την εμπειρία την φέρνει σε όλους και μπορούν να το ζήσουν».

Όσον αφορά το αν οι θεατές του 21ου αιώνα θα δουν ένα ντοκιμαντέρ για το διάστημα, ο Aronofsky γελώντας απάντησε «Δεν μπορώ να σου πω σε πόσα πάρτι πήγα και είχαν το Planet Earth και όλα αυτά τα προγράμματα του BBC στο background.  Λοιπόν, είναι νόμιμο στην Καλιφόρνια τώρα» αστειεύτηκε. «Πιστεύω θα το αγαπήσουν γιατί τα οπτικά εφέ είναι τέλεια».

Παύλος Γκουγιάννος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos