O "Nosferatu" με live μουσική

Δημοσίευση: 19 Μαρτίου 2018, 16:36
Συντάκτης:

Συνεχίζονται στον κινηματογράφο Αλκυονίς (Ιουλιανού 42, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ. 210 8220008) οι προβολές βωβών ταινιών με την συνοδεία ζωντανής μουσικής στα πλαίσια του αφιερώματος «Μουσικές συνθέσεις για τον βωβό κινηματογράφο». Αυτή την Τρίτη 20/3 στις 21.00 θα προβληθεί το Nosferatu (1922, 94’) του F.W.Murnau, με την συνοδεία του πιανίστα Αναστάση Φιλιππακόπουλου και είσοδο 7 ευρώ.

Η ταινία-ορόσημο του κινήματος του γερμανικού εξπρεσιονισμού.

Ο μύθος του Κόμη Δράκουλα από τον Φρίντριχ Μουρνάου. Η υποβλητική ατμόσφαιρα, οι απόκοσμες φιγούρες και η αριστουργηματική φωτογραφία καθιστούν το Νοσφεράτου μια απ’ τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. O διακεκριμένος συνθέτης Αναστάσης Φιλιππακόπουλος ‘’αναμετριέται’’ με τον "Nosferatu", το κινηματογραφικό διαμάντι του Φ.Μουρνάου, επιχειρώντας μια εντελώς διαφορετική μουσική προσέγγιση από όσες έχουμε ακούσει μέχρι τώρα.

Από το μυθιστόρημα του Μπραμ Στόκερ "Δράκουλας", ο Μουρνάου και ο σεναριογράφος του Χέρνικ Γκαλέεν έβγαλαν τον πιο τρομερό εφιάλτη του κινηματογράφου. Στον πύργο τον Καρπαθίων, στις αλέες όπου η δαιμονική αμαξά τρέχει να μας συναντήσει, όπου μακάβριες πομπές παρελαύνουν χωρίς τέλος, μας διαπερνούν τα ανατριχιάσματα του τρόμου. Το απόκοσμο εμφανίζεται κάτω από τον φανταστικό και σαστισμένα νιώθουμε ότι η αληθινή ζωή και η τρομακτική της πλευρά φωτίζεται μπροστά μας.

Αρχετυπική ταινία της μυθολογίας τρόμου, ο «Nosferatu» είναι μια κλασική ταινία: οι σκοτεινές της εικόνες, η φιγούρα του βαμπίρ, ο ερεβώδης ρομαντισμός της, η μελαγχολική υποβλητική ατμόσφαιρά της διατηρούνται αλώβητες από την φθορά του χρόνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos