ΣΕΙΡΕΣ

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς είναι συγγενής με τον συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς

Δημοσίευση: 2 Ιαν. 2017, 14:02
Συντάκτης:

Κάποια πράγματα δεν είναι τυχαία σε αυτή τη ζωή.

Όπως ας πούμε, το αδιαμφισβήτητο σουξέ του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς σαν «Sherlock» (θυμίζουμε χθες προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του 4ου κύκλου...).

Ειδικοί στη γενεαλογία ερευνητές, ανακάλυψαν ότι ο Βρετανός σταρ που υποδύεται τον Σέρλοκ Χολμς στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά, έχει μακρινή συγγένεια με τον συγγραφέα που δημιούργησε τον θρυλικό χαρακτήρα πριν από έναν αιώνα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο 40χρονος Κάμπερμπατς και ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ που πέθανε το 1930 ήταν 16α ξαδέρφια, με διαφορά δύο γενιών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ancestry.com.

«Το να βρίσκεις οικογενειακές ιστορικές συγγένειες είναι παρόμοιο με το να συναρμολογείς ένα μυστηριώδες παζλ, το οποίο θα κέντριζε το ενδιαφέρον και του μεγάλου Σέρλοκ Χολμς για να το λύσει», δήλωσε η Λίζα Έλζεϊ ιστορικός, ερευνήτρια συγγένειας και οικογένειας στην Ancestry.

Κοινός πρόγονος του συγγραφέα του Σέρλοκ Χολμς και του ηθοποιού που υποδύεται τον περίφημο ήρωα ήταν ο Ιωάννης της Γάνδης, ο δούκας του Λάνκαστερ και τέταρτος γιος του βασιλιά Εδουάρδου Γ’ της Αγγλίας, ο οποίος έζησε τον 14ο αιώνα, σύμφωνα με τους ερευνητές. Ο Ιωάννης της Γάνδης ήταν 15ος προπάππους του Ντόυλ και 17ος προπάππους του Κάμπερμπατς.

Ο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και ο συνεργάτης του δρ. Τζον Γουάτσον είναι οι ήρωες του μυθιστορήματος που γράφτηκε το 1890 και εμφανίστηκαν σε δεκάδες αστυνομικές ιστορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos