ΣΕΙΡΕΣ

Ο Ματ Ριβς ετοιμάζει sci-fi για το Netflix

Δημοσίευση: 28 Φεβ. 2018, 17:49

Ο Matt Reeves («Cloverfield», «War For & Dawn Of The Planet Of The Apes») είναι πολυάσχολος τελευταία. Μεταξύ του νέου «Batman» και μίας ακόμα ταινίας στο franchise «Πλανήτης των Πιθήκων», ο 52χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης πρόσφατα συμφώνησε να συνεργαστεί με το Netflix. Το πρώτο πρότζεκτ που θα κάνει για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου έχει ήδη τίτλο: «Life Sentence».

Πρόκειται για μία ταινία επιστημονικής φαντασίας, βασισμένη σε ένα διήγημα του Matthew Baker. Σύμφωνα με το Deadline, η ιστορία αφορά «ένα φουτουριστικό πρόγραμμα, όπου οι μνήμες των εγκληματιών διαγράφονται, αντί να τους στέλνουν στην φυλακή. Η ιστορία εστιάζει σε έναν τέτοιο άνδρα, ο οποίος βρίσκει τον εαυτό του και προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τις πράξεις του παρελθόντος και τις σχέσεις του». Ακούγεται σαν η «Ολική Επαναφορά» να βρίσκει την «Αιώνια Λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», με μία δόση από την νέα σειρά του Netflix «Altered Carbon». Ο Reeves και το Netflix κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα,  όπως προσπάθησαν να κάνουν και άλλες εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η Warner Bros., η Universal Pictures και η Apple.

Ο συγγραφέας του διηγήματος γνωρίζει επιτυχία στο Χόλυγουντ, πουλώντας τις ιστορίες του. Η Amazon απέκτησε τα δικαιώματα για το «Transition», ένα διήγημα του 2016, με τον Noah Hawley (του τηλεοπτικό Fargo) σε ρόλο παραγωγού, ενώ το δεύτερό του διήγημα, «The Appereance» πουλήθηκε στην Makeready με την Picture Company ως παραγωγό.

Το Netflix έχει καταφέρει να συγκεντρώσει γνωστούς δημιουργούς για σειρές και ταινίες, πρόσφατα μάλιστα υπέγραψε επίσης με τα αδέλφια Duplass, τον Luc Besson και τη Shonda Rhimes (Scandal).

Παύλος Γκουγιάννος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos