O Mάρτιν Λαντάου πέθανε στα 89 του

Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2017, 13:43
Συντάκτης:

Ο σπουδαίος Μάρτιν Λαντάου άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών από επιπλοκές στην υγεία του, έπειτα από την εισαγωγή του σε νοσοκομείο.

Τον Λαντάου μας σύστησε στην μεγάλη οθόνη ο Άλφρεντ Χίτσκοκ το 1959 στο αξέχαστο «North By Northwest» χαρίζοντάς του και έναν μυθικό κινηματογραφικό θάνατο: με ελεύθερη πτώση από το όρος Ράσμορ...

Mission ImpossibleMission Impossible

Ακολούθησαν ρόλοι στην Cleopatra/1963 του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς και το The Greatest Story Ever Told/1965 του Τζορτζ Στίβενς, πριν ακολουθήσει η πρώτη μεγάλη επιτυχία της καριέρας του, ο ρόλος του σαν Ρόλν Χαντ στο τηλεοπτικό Mission Impossible την τετραετία 1966-69.

Απιστίες Και ΑμαρτίεςΑπιστίες Και Αμαρτίες

Ο Λαντάου επέστρεψε στο σινεμά, αλλά χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια ώσπου να αναγνωριστεί το ταλέντο του, κάτι που συνέβη το 1988 στο «Tucker: The Man and His Dream» του Φράνσις Φορντ Κόπολα που του απέφερε την πρώτη του υποψηφιότητα για Οσκαρ. Τον επόμενο χρόνο τιμήθηκε με μια δεύτερη για το «Απιστίες κι Αμαρτίες» του Γούντι Αλλεν, ενώ το 1994 κατάφερε να αποσπάσει το βαρύτιμο αγαλματίδιο χάρη στην αξέχαστη ερμηνεία του στον ρόλο του Μπέλα Λουγκόζι στο «Ed Wood» του Τιμ Μπάρτον.

Ο Μάρτιν Λαντάου υπήρξε δάσκαλος υποκριτικής στο Actor’s Studio West, διδάσκοντας ηθοποιούς όπως ο Τζακ Νίκολσον, η Αντζέλικα Χιούστον κι ο Χάρι Ντιν Σταντον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos