O κόσμος του Blade Runner συνεχίζεται σε κόμικ

Δημοσίευση: 13 Ιουλίου 2018, 17:19
Συντάκτης:

Οι φανς του «Blade Runner», της κομβικής αυτής ταινίας για το είδος της, είδαν 35 χρόνια από την 1η ταινία να βγαίνει ένα σίκουελ, το «Blade Runner 2049», που παρά την όχι ακριβώς θεαματική επιτυχία, έθεσε και εκείνη νέες βάσεις για καλύτερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Και τώρα, νέα ευχάριστα είναι ότι χάρη στην συνεργασία της εταιρείας Alcon Media Group, που βρισκόταν στην παραγωγή της περσινής ταινίας, και της Titan Publishing, θα συνεχιστούν οι ιστορίες του δυστοπικού αυτού κόσμου. Συγκεκριμένα, θα εκδοθούν κόμικς και βιβλία με καλλιτεχνική εικονογράφηση που θα συνεχίσουν και θα επεκτείνουν το σύμπαν του Blade Runner.

Τα νέα κόμικς θα συνεχίσουν την ιστορία από εκεί που έμεινε στο σίκουελ και θα είναι η 1η φορά που θα βγει ένα βιβλίο βασισμένο στην ταινία, μετά το 1982 όταν κυκλοφόρησε κόμικ από την Marvel Comics, βασισμένο στην ταινία του Ridley Scott. Οι εκδότες της Titan Publishing, Nick Landau και Vivian Cheung, δήλωσαν για αυτήν την νέα συνεργασία «Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένοι που θα εκδώσουμε κόμικς και εικονογραφημένα βιβλία για το Blade Runner. Το σύμπαν του Blade Runner έχει ελαφρώς ανακαλυφθεί. Υπάρχουν πολλές ιστορίες ακόμη να διηγηθεί κάποιος. Είναι τιμή μας να φέρουμε στην ζωή αυτόν τον κόσμο, με νέους τρόπους σε ένα νέο κοινό- και να αποκαλύψουμε ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα».

Οι θαυμαστές της ταινίας σίγουρα θα ανυπομονούν για αυτές τις εκδόσεις, δεδομένων και των αμφίσημων εντυπώσεων της νέας ταινίας του Dennis Villeneuve. Θα υπάρχουν μάλιστα και νέες ιστορίες αλλά και ιστορίες για την εξέλιξη της παραγωγής των δύο ταινιών. Η πρώτη ταινία είχε βασιστεί ελαφρώς στο «Do Androids Dream of Electric Sheep?» του Philip K. Dick, το οποίο έγινε το 2009 εικονογραφημένο μυθιστόρημα, ενώ το 2010 δημοσιεύτηκε ένα prequel, το «Dust to Dust» από τα Boom! Studios, το οποίο δεν συνδέεται απόλυτα με το σύμπαν του Blade Runner. Αυτό ως ένα βαθμό έδωσε την ιδέα για αυτήν την συνεργασία, καθώς είδαν ότι πέτυχε και άρεσε στο κοινό. Δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα εκδοθούν τα βιβλία, περισσότερες πληροφορίες θα υπάρξουν τους προσεχείς μήνες, αλλά αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πώς θα διαχειριστούν τον κόσμο της διάσημης ταινίας.

Και αν φυσικά θα υπάρξει και τρίτο φιλμ βασισμένο σε αυτά...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos