O Jordan Peele ετοιμάζει το νέο του φιλμ

Δημοσίευση: 21 Φεβ. 2018, 13:04
Συντάκτης:

Ο συγγραφέας, παραγωγός και σκηνοθέτης του Get Out ξεκινά σύντομα το επόμενό του πρότζεκτ. Συγκεκριμένα δήλωσε σε συνένευξή του πως κάποια στιγμή μέσα στο έτος θα αρχίσει να σκηνοθετεί την νέα ταινία του, σε παραγωγή της Universal, την οποία γράφει ο ίδιος. Όπως είπε «προσπαθώ να διασκεδάσω τον εαυτό μου.» Ας μην ξεχνάμε πως το Get Out είναι η πρώτη σκηνοθετική προσπάθεια του Peele, η οποία προτάθηκε για τέσσερα Όσκαρ: καλύτερης ταινίας της χρονίας, καλύτερης ερμηνείας από πρωταγωνιστή, καλύτερης σκηνοθεσίας, και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Ο Peele αποκάλυψε πως η νέα ταινία του θα είναι μεν “genre movie,” παρ’όλα αυτά, όσοι έχουν δεί το Get Out, γνωρίζουν πως ως σκηνοθέτης, ο Peele έχει ένα μοναδικό ταλέντο να διαποτίζει και να διανθίζει τα πρότζεκτ του, έτσι ώστε να έχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία από διάφορα είδη. Για αυτό και το Get Out, το οποίο χαρακτηρίζεται ως θρίλερ, παρακάμπτει αρκετά από τα πατροπαράδοτα πλαίσια του είδους του. Εξ’άλλου ο ίδιος δήλωσε πως θα έχει παρόμοια αίσθηση με αυτή του Get Out: «Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι πως το να φλερτάρω με την ίντριγκα του θρίλερ/τρόμου/δράσης/κωμωδίας είναι το αγαπημένο μου! Οπότε θεωρώ πως ο τόνος θα είναι παρόμοιος με αυτόν του Get Out.»

Παρ’όλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει πως θα δούμε ένα αναμασημένο Get Out και ούτε πρέπει να περιμένουμε μία τέτοια κίνηση από τον πολλά υποσχόμενο σκηνοθέτη. Ο ίδιος εξήγησε πως θα ήθελε να δημιουργούσε μια «εντελώς διαφορετική ταινία» με ένα νέο επίκεντρο, διαφορετικό από αυτό του ρατσισμού. Η ταινία φημολογείται πως θα είναι ένα είδος κοινωνικού θρίλερ και το κόστος παραγωγής θα είναι πέντε φορές πιο ακριβό από αυτο του Get Out, το οποίο ανήλθε στα 4.5 εκατομμύρια δολάρια.

Να θυμίσουμε πως ο Peele πρόσφατα δήλωσε πως θα αποσυρθεί από την ηθοποιία για να επικεντρωθεί μονάχα στην συγγραφή, παραγωγή και σκηνοθεσία ταινιών.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην κίνηση του Daniel Day Lewis, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα αποσυρθεί από το χώρο του σινεμά μετά τον ρόλο του στο Phantom Thread, και δήλωσε: «Εγώ και ο Daniel είμαστε εκτός του παιχνιδιού. Η σκηνοθεσία είναι πολύ πιο διασκεδαστική για εμένα από την υποκριτική.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos