Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν παρενοχλούσε γυναίκες επί 3 δεκαετίες...

Δημοσίευση: 6 Οκτ. 2017, 13:51
Συντάκτης:

Ένα «κρυμμένο μυστικό» πολλών ετών ήρθε στην επιφάνει του Χόλλιγουντ, όταν χθες οι New York Times δημοσίευσαν κατηγορίες που αφορούν υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης δεκαετιών από τον διάσημο παραγωγό Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, συνιδρυτής των εταιριών Miramax και Weinstein Company, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πολλά βραβευμένα με Όσκαρ φιλμ.

«Αντιλαμβάνομαι πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκα σε συνεργάτες μου στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολύ πόνο και απολογούμαι ειλικρινά γι' αυτό. Αν και προσπαθώ να βελτιωθώ, ξέρω ότι έχω πολύ δρόμο», ανέφερε ο ίδιος σε μία ανακοίνωση - απολογία, ωστόσο στη συνέχεια κατήγγειλε το άρθρο των New York Times περί παρενόχλησης γυναικών για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Το δημοσίευμα αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Πριν από δύο δεκαετίες, ο παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν προσκάλεσε την Άσλεϊ Τζαντ στο ξενοδοχείο Peninsula Beverly Hills για αυτό που η νεαρή ηθοποιός νόμιζε ότι ήταν πρωινό εργασίας. Αντί για αυτό, ζήτησε από την ρεσεψιόν να τη στείλουν στο δωμάτιό του, όπου τη ρώτησε εάν θα μπορούσε να της κάνει ένα μασάζ ή εάν ήθελε να τον κοιτάει την ώρα που έκανε ένα ντουζ, όπως ανέφερε η ηθοποιός σε μία συνέντευξη, ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε βγει στην επιφάνεια και με την Ρόουζ ΜακΓκόουαν.

Το 2014, ο Γουαϊνστάιν προσκάλεσε την υπάλληλο της εταιρείας του Έμιλι Νέστορ στο ίδιο ξενοδοχείο και της ξεκαθάρισε πως αν υπέκυπτε στις σεξουαλικές του ορέξεις, τότε εκείνος θα προωθούσε την καριέρα της, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η ίδια, ενώ μια συνάδελφός της, η Λόρεν Ο' Κόνορ, σε ένα υπόμνημα όπου κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση και άλλες ανάρμοστες συμπεριφορές από το αφεντικό τους. "Υπάρχει ένα τοξικό περιβάλλον για τις γυναίκες αυτής της εταιρίας", ανέφερε σε επιστολή που απευθυνόταν σε αρκετά στελέχη της εταιρίας.

Όπως επισημαίνουν οι New York Times, οι κατηγορίες είναι τεκμηριωμένες μέσω συνεντεύξεων με σημερινούς και πρώην υπαλλήλους, αλλά και εργαζόμενους στην κινηματογραφική βιομηχανία, καθώς και νομικά αρχεία και emails.

Μάλιστα, εκείνη την περίοδο, αντιμέτωπος με κατηγορίες όπως σεξουαλική παρενόχληση και ανεπιθύμητη φυσική επαφή, ο Γουαϊνστάιν κατέληξε σε τουλάχιστον οχτώ εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, όπως ανέφεραν δύο στελέχη της εταιρίας που μίλησαν ανωνύμως.

Η δικηγόρος του Γουαϊνστάιν, Λίζα Μπλουμ, επισήμανε ωστόσο πως ο Γουαϊνστάιν αρνείται πολλούς από τους ισχυρισμούς εναντίον του και ετομάζεται για μηνύσεις, αλλά «έχει αναγνωρίσει λάθη που έχει κάνει και λυπάται για όσα έγιναν. Διαβάζει βιβλία και πηγαίνει σε ψυχοθεραπεία».

Ο 65χρονος Γουαϊνστάιν είναι παντρεμένος με τη σχεδιάστρια Τζορτζίνα Τσάπμαν (φωτό στο τέλος του κειμένου) και πατέρας πέντε παιδιών και από προηγούμενους γάμους. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos