Ο Γκιγέρμο Ντελ Τόρο θα σκηνοθετήσει φιλμ νουάρ!

Δημοσίευση: 19 Δεκ. 2017, 14:40
Συντάκτης:

Ο Γκιγέρμο Ντελ Τόρο μπορεί να ανακοίνωσε ότι θα κάνει διάλειμμα ενός έτους από τη σκηνοθεσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνει άπραγος σε αυτό το διάστημα.

Ήδη έχει έτοιμες μια σειρά συνεντεύξεων με τους Μάικλ Μαν («Manhunter», «Collateral») και Τζορτζ Μίλερ («Mad Max»), με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους δυο αυτούς σπουδαίους σκηνοθέτες να αναλύσουν σε βάθος τις αισθητικές και τεχνικές επιλογές τους. Μπορεί να μην έχει αποφασίσει ακόμα τι μορφή θα πάρουν οι συνεντεύξεις αυτές, αν θα παρουσιαστούν γραπτώς ή σε μορφή ντοκιμαντέρ, έχει όμως αποφασίσει ποιο θα είναι το επόμενό του project.

Σύμφωνα με το Variety, ο αγαπημένος Μεξικανός σκηνοθέτης έχει υπογράψει να σκηνοθετήσει  και να συνυπογράψει το σενάριο του remake του «Nightmare Alley», ενός φιλμ νουάρ του 1947.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του «κράχτη» ενός τσίρκου, τον οποίο υποδύθηκε ο Τάιρον Πάουερ, ο οποίος σχεδιάζει μια απάτη για να κλέψει το κόλπο ενός μέντιουμ και να φύγει για το Σικάγο μαζί με την όμορφη Μόλι, η οποία είναι καλλιτέχνης του τσίρκου. Εκεί, γίνεται μέντιουμ της καλής κοινωνίας, κερδίζοντας πολλά χρήματα, αλλά και αρκετή έπαρση ώστε να θέλει να χρησιμοποιήσει τη γυναίκα του για άλλη μια, αδίστακτη αυτή τη φορά απάτη.

Ο Ντελ Τόρο θα γράψει το σενάριο του remake μαζί με την Κιμ Μόργκαν, αλλά μένει να δούμε εάν θα κάτσει τελικά και στην καρέκλα του σκηνοθέτη, καθώς είναι πολλά τα projects τα οποία θέλησε κατά καιρούς να αναπτύξει, αλλά έμειναν στην άκρη.

Στο μεταξύ, θα εξασκήσει και καθήκοντα παραγωγού για το «Antlers» του Σκοτ Κούπερ («Crazy Heart», «Hostiles»). Βασισμένο στο διήγημα «The Quiet Boy» του συγγραφέα και σεναριογράφου Νικ Αντόσκα («The Forest»), το «Antlers» αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής δασκάλας που παίρνει υπό την προστασία της έναν μαθητή και ανακαλύπτει ότι ο πατέρας και ο αδερφός του έχουν ένα σκοτεινό, υπερφυσικό μυστικό. Αναμένεται να είναι μια στροφή του Κούπερ προς το είδος του τρόμου, μια αλλαγή από τις δυνατές δραματικές ταινίες που έχει σκηνοθετήσει μέχρι στιγμής, αλλά με τον Ντελ Τόρο στη θέση του παραγωγού μπορούμε να έχουμε ένα καλό προαίσθημα για το τελικό αποτέλεσμα.

Θέλετε κι άλλο Ντελ Τόρο; Θα πρέπει να κάνετε, όπως κι εμείς, υπομονή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2018, όταν θα απολαύσουμε στις ελληνικές αίθουσες την τελευταία του ταινία «The Shape of Water», η οποία μάγεψε το κοινό σε κάθε φεστιβάλ στο οποίο προβλήθηκε, απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία και είναι υποψήφια για 7 Χρυσές Σφαίρες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos