Η Μόνικα Μπελούτσι νύφη για τον Εμίρ Κουστουρίτσα

Δημοσίευση: 16 Aug 2013, 15:15
Συντάκτης:

Η νέα ταινία του Εμίρ Κουστουρίτσα "On the milky road", διχάζει την τριμερή Προεδρία της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, καθώς οι εκπρόσωποι των Κροατών και των Βόσνιων αντιτίθενται στην απόφαση να νοικιαστεί στρατιωτικός εξοπλισμός, πυρομαχικά και στρατιώτες για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας.

O εκπρόσωπος των Σέρβων στην τριμερή Προεδρία, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς εξέδωσε ανακοίνωση κατά της απόφασης του προεδρεύοντα (και εκπροσώπου των Κροατών) Ζέλικο Κόμσιτς, ο οποίος κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να αναστείλουν την απόφαση του υπουργείου Άμυνας για την ενοικίαση στρατιωτικού εξοπλισμού, πυρομαχικών και στρατιωτών για τα γυρίσματα της ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα. Την ίδια στιγμή που ο Βόσνιος μέλος της Προεδρίας Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς, δήλωσε πως "ο Εμίρ Κουστουρίτσα δεν θα πάρει μέρος στρατιωτικού εξοπλισμού της Βοσνίας, διότι αν και είναι ένας μεγάλος σκηνοθέτης, είναι ακόμη μεγαλύτερος προδότης του λαού του". Ωστόσο, από το γραφείο του Ραντμάνοβιτς ανακοινώθηκε ότι η απόφαση δεν αντανακλά τη θέση της Προεδρίας, ιδιαίτερα δε τη θέση του Ραντμάνοβιτς.

Ο Κουστουρίτσα δήλωσε ότι είχε όλες τις απαραίτητες άδειες για να ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας, στην οποία η Μόνικα Μπελούτσι θα υποδυθεί μία κατάσκοπο και θα πρωταγωνιστήσει ο ίδιος.

Update 8/7/15Το «On The Milky Road» είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει το 2016, κάνοντας πρεμιέρα πιθανότατα σε ένα από τα μεγάλα Φεστιβάλ της Ευρώπης. Η ταινία σηματοδοτεί τη συνεργασία του Κουστουρίτσα με την Μόνικα Μπελούτσι, η οποία έμαθε να μιλά σέρβικα και θα υποδύεται μία κατάσκοπο, ενώ ο ίδιος κράτησε για τον εαυτό του τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos