ΣΕΙΡΕΣ

O "Doctor Who" θα είναι για πρώτη φορά γυναίκα

Δημοσίευση: 17 Ιουλίου 2017, 13:56
Συντάκτης:

Μετά το ταραχώδες τέλος της τελευταίας σεζόν του Peter Capaldi ως ο 12ος Doctor Who, ήρθε το νέο που περίμεναν όλοι οι φαν της σειράς: η ανακοίνωση του ονόματος του 13ου Doctor Who. Κι ενώ μέχρι να ανακοινωθεί, υπήρχε φοβερή συζήτηση στα social media για το ποιος θα αναλάβει τον ρόλο, η απορία έρχεται να διαλυθεί και να δώσει τη θέση της στον ενθουσιασμό.

Πλέον, είναι επίσημο. Η ηθοποιός Jodie Whittaker, που τη γνώρισε το βρετανικό, κι όχι μόνο, κοινό μέσω της σειράς Broadchurch -στο οποίο συμπρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων και με τον David Tennant, τον 10ο Doctor Who-, είναι η πρώτη γυναίκα στα χρονικά της σειράς που θα βρίσκεται στον ρόλο του Doctor Who.

O Chris Chibnall, ο νέος σεναριογράφος και παραγωγός της σειράς δήλωσε: «Μετά από μήνες συνομιλιών, λιστών, σκέψεων και αποφάσεων κάτω από άκρα μυστικότητα, είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε το όνομα της Jodie Whittaker και την καλωσορίζουμε ως τον 13ο Doctor. Ήθελα από πάντα το 13ος Doctor να είναι γυναίκα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε στο καστ την πρώτη μας επιλογή. Η οντισιόν της Τζόντι απλά μας άφησε με το στόμα ανοιχτό! Είναι μία αστεία, πανέξυπνη, δυναμική και εντυπωσιακή ηθοποιός, που θα φέρει νέα δύναμη και θέρμη στον ρόλο».

Η ίδια η Whittaker μιλώντας για τον επερχόμενο ρόλο της: «Είμαι κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένη που θα ξεκινήσω αυτό το επικό ταξίδι. Είναι τιμή για εμένα να παίξω τον Doctor Who. Σημαίνει πως πρέπει να ξαναθυμηθώ όλα όσα ήμουν και ταυτοχρόνως να κάνω ένα βήμα μπροστά για να αγκαλιάσω όλα όσα ο Doctor σηματοδοτεί: την ελπίδα. Ανυπομονώ!»

Η Emily Cook, βοηθός συντάκτη στο Doctor Who Magazine δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη γι’αυτή την επιλογή. Με το που είδα τη Jodie Whittaker να εμφανίζεται στο βίντεο του BBC και να ανακοινώνεται το όνομά της, απλά ένιωσα πως κάτι πάει σωστά. Ένιωσα λες και είναι ο Doctor. Έχοντας μία γυναίκα στον ρόλο, είναι και συναρπαστικό αλλά και πολύ σημαντικό. Ανυπομονώ να δω πώς θα είναι στον ρόλο και πού θα οδηγήσει τη σειρά. Σίγουρα θα φέρει έναν αέρα φρεσκάδας. Είναι πιο νέα από τον Peter Capaldi και όντως γυναίκα, θα έχει μία διαφορετική οπτική στον ρόλο. Είναι, αδιαμφισβήτητα, αταξίδευτα νερά για το σόου και αυτό είναι που κάνει την επιλογή συναρπαστική. H Whittaker έχει συνεργαστεί και με τον David Tennant στο Broadchurch, οπότε υπάρχει μία μεγάλη σύνδεση με τον Doctor Who».

Βέβαια, υπήρχαν και συζητήσεις πως αυτή η επιλογή θα διχάσει τους θεατές, πολλοί εκ των οποίων δεν θα ενθουσιαστούν καθόλου με την ηθοποιό. Αλλά είναι στο χέρι της Whittaker στη νέα επερχόμενη σεζόν να τους αλλάξει γνώμη.

Δεν έλειψαν όμως και οι δηλώσεις του τέως Doctor, Peter Capaldi: «Όποιος έχει δει τη δουλειά της Jodie Whittaker ξέρει πως είναι μία εξαιρετική ηθοποιός, με ιδιαίτερη γοητεία και προσωπικότητα. Και πάνω απ’ όλα, έχει την καρδιά που χρειάζεται για να παίξει αυτό το ξεχωριστό κομμάτι στη σειρά. Θα είναι μία εξαιρετική Doctor».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos