O Aλέξανδρος Αβρανάς σκηνοθετεί Τζιμ Κάρεϊ! Πρώτες φωτό

Δημοσίευση: 12 Aug 2015, 16:55
Συντάκτης:

Πρόκειται για ένα σπουδαίο νέο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, ο Αλέξανδρος Αβρανάς θα σκηνοθετήσει την αστυνομική ταινία «True crimes», με φαβορί για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, τον Τζιμ Κάρεϊ!

Έτσι, μετά το αντίστοιχο άλμα του Γιώργου Λάνθιμου με το Lobster και τους Κόλιν Φάρελ, Λέα Σεϊντού, Ρέιτσελ Βάις, Τζον Σι Ράιλι, Ολίβια Κόοουλμαν, Μπεν Ουίσο, ήρθε η σειρά του βραβευμένου στην Βενετία Έλληνα δημιουργού, με το «Miss Violence» και τον Αργυρό Λέοντα σκηνοθεσίας και Copa Volpi καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον Θέμη Πάνου.

Η ταινία θα είναι βασισμένη σε ένα άρθρο του Ντέιβιντ Γκραν που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New Yorker, το οποίο θα δισκευάσει σε σενάριο ο Τζέρεμι Μπροκ (βραβευμένος με ΒΑFTA για το The last King of Scotland).

H ιστορία αναφέρεται στην ιστορία ενός μεσήλικα ντετέκτιβ, του Γιάτσεκ Βρομπλέσκι της αστυνομίας του Βρότσλαβ στην Πολωνία, ο οποίος χρησιμοποιήσε τα στοιχεία που βρήκε σε ένα αστυνομικό μυθιστόρημα για να λύσει μια υπόθεση δολοφονίας.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του συγγραφέα του βιβλίου ότι η ιστορία ήταν προϊόν μυθοπλασίας, ο Βρομπλέσκι βρήκε ανατριχιαστικές ομοιότητες ανάμεσα στις σελίδες του και στο πραγματικό έγκλημα σε μια ιστορία.

Παραγωγός στο «True Crimes» θα είναι οι Μπρετ Ράτνερ (Rush Hour, Red Dragon, X-Men The last stand, Tower Heist, Hercules), Ντέιβιντ Γκέρσον (Milk, Omar), Τζον Τσενγκ (Horrible bosses, Mirror Mirror) και Εύα Πουστζίνσκα (Ida).

Καλή επιτυχία! 

Update 22/10/15: Είναι οριστικό. Το φιλμ έχει δρομολογηθεί και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν αρχές Νοεμβρίου στην Κρακοβία της Πολωνίας.

Στο καστ, εκτός του Τζιμ Κάρεί, μετέχουν η Σαρλότ Γκενσμπούρ, η Αγκάτα Κουλέζκα (Ida), η κλασσική πρωταγωνίστρια των ταινιών του Άκι Καουρισμάκι, Κάτι Ούτινεν (The man without a past, Le Havre, Drifting clouds) και ο Μάρτον Τσόκας (Lord of the rings, Noah, The equalizer, Asylum)! 

Update 27/11/15: Έτοιμες και οι πρώτες φωτό από την παραγωγή και η χρωματική παλέτα "ανήκει" όντως στον Έλληνα δημιουργό...

Update 2/9/16: Η ταινία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της σε μια ειδική προβολή στο επερχόμενο φεστιβάλ κινηματογράφου της Βαρσοβίας ( 7 με 16 Οκτωβρίου). Εκεί θα διαγωνιστεί επίσης και η ταινία Park της Σοφίας Εξάρχου.

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 12 Aug 2015, 16:55
Ενημέρωση: 3 Σεπτεμβρίου 2016, 16:21
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos