Ντόρος για τo "BlackKlansman" του Σπάικ Λι

Δημοσίευση: 1 Μαΐου 2018, 19:21
Συντάκτης:

Ο Spike Lee είναι έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του το 1986 με το “She’s Gotta Have It” και έκτοτε έχει σκηνοθετήσει διαμάντια όπως τα Do The Right Thing, Malcolm X, 25th Hour, αλλά και το πιο πρόσφατό Chi-Raq. Η νέα του ταινία, με τίτλο “BlacKkKlansman,” η οποία μας ενθουσιάζει και μόνο από τον τίτλο, θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Καννών και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες ταινίες με Αμερικανό σκηνοθέτη.

Όπως θα δείτε στη φωτογραφία ο Adam Driver κάθεται δίπλα στον John David Washington, ο οποίος υποδύεται τον Det. Ron Stallworth. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και παρακολουθεί τον Stallworth, ο οποίος είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός αστυνομικός στο αστυνομικό τμήμα του Colorado Springs. Ο Stallworth καλείται ως μυστικός πράκτορας, να συλλέξει πληροφορίες για την Ku Klux Klan. Ο Adam Driver υποδύεται τον συνεργάτη του, Flip Zimmerman. Η επίσημη σύνοψη της ταινίας κάνει λόγο για την
«προκλητική ιστορία του Ron Stallworth, του πρώτου Αφροαμερικανού αστυνομικού στο Colorado Springs, ο οποίος μυστικά διείσδυσε τον οργανισμό Ku Klux Klan. Οι ντετέκτιβ Stallworth (John David Washington) και Zimmerman (Adam Driver) εισχωρούν στους Ku Klux Klan και καταφέρνουν να αποτρέψουν τις προσπάθειες του οργανισμού από το να πάρει τον έλεγχο της πόλης. Με παραγωγούς την ομάδα πίσω από το βραβευμένο με Όσκαρ “Get Out,” ο Spike Lee καταφέρνει να πεί μία ιστορία με στύλ και χιούμορ που συχνά λείπει από τα βιβλία ιστορίας.» Όπως καταλάβατε η ταινία θα συμπεριλαμβάνει και τον Jordan Peele στην ομάδα παραγωγής. Σίγουρα πρόκεται για μία επιτυχία.

Ενώ ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο επίσημο υλικό της ταινίας, διαβάσαμε πως η Focus Features πρόβαλε κάποιο υλικό στο CinemaCon και πολλοί είπαν πως « ο Lee έχει σκηνοθετήσει την ταινία σε ένα σχεδόν ψευτο-κωμικό ‘blaxploitation’ ύφος ... Η ταινία φανερά διασκεδάζει με το πόσο ηλίθιοι είναι οι ρατσιστές, όπως οι ΚΚΚ.» (Να σημειώσουμε πως ο όρος blaxploitation αναφέρεται σε ένα είδος ταινίων, των οποίων οι ήρωες ήταν οι χαρακτήρες Αφροαμερικανών. Ενώ υπήρχαν πολλές αντιδράσεις για αυτούς τους στερεοτυπικούς χαρακτήρες, οι Αφροαμερικανοί σε αυτές τις ταινίες δεν ήταν ούτε sidekicks, ούτε θύματα, αλλά ήρωες.)

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 10 Αυγούστου στην Αμερική.

Update 15/5/18: Πολύ καλό και γεμάτο ουσία, πρώτο τρέιλερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos