Ντοκιμαντέρ για τον Τζιμ -Άντι Κάουφμαν- Κάρεϊ

Δημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2017, 10:48
Συντάκτης:

Η ερμηνεία του Jim Carrey ως Andy Kaufman, στο Man on the Moon του Miloš Forman, είναι μια από τις πιο θριαμβευτικές στιγμές στην καριέρα του αγαπημένου ηθοποιού, ενώ μαζί με τις εμφανίσεις του στο The Truman Show και το Eternal Sunshine of The Spotless Mind, συνέβαλε στο να συνειδητοποιήσει το ευρύ κοινό - και οι κριτικοί κινηματογράφου – ότι πρόκειται για έναν ηθοποιό που «το έχει» εξίσου στην κωμωδία και το δράμα!

Αν έχετε δει την ταινία, σίγουρα θυμάστε την αφοσίωση και τη λεπτομέρεια με την οποία ο Carrey ξαναζωντάνεψε τον αδικοχαμένο κωμικό και ήταν αποτέλεσμα της εξαντλητικής method acting μεθοδολογίας που υιοθέτησε. Τώρα, ένα ντοκιμαντέρ έρχεται στο Netflix, με παραγωγό τον Spike Jonze και με τίτλο Jim & Andy: The Great BeyondFeaturing a Very Special, Contractually Obligated Mention of Tony Clifton και θα ρίξει φως στη συμπεριφορά του Carrey κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Man on the Moon.

Έχοντας ως πρώτη ύλη πάνω από 100 ώρες αμοντάριστων πλάνων, το ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Chris Smith (American Movie) θα μας μεταφέρει στα πλατό της ταινίας του 1999, όπου όλοι απευθύνονταν στον Carrey ως “Andy” ή ως “Tony”, όταν υποδυόταν τον Tony Clifton, τον χαρακτήρα που είχε πλάσει ο Kaufman για κάποιες από τις εμφανίσεις του. O Carrey φυσικά συνέχιζε να φέρεται σαν τον Kaufman και εκτός πλατό, και δεν σταμάτησε ακόμα και κατά τη διάρκεια δίωρης τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Ron Howard, σχετικά με την ταινία How the Grinch Stole Christmas, στην οποία θα συνεργάζονταν την επόμενη χρονιά.

Και πριν σπεύσουμε να ξαναδούμε το Man on the Moon, εν αναμονή του ντοκιμαντέρ, ας κλείσουμε με μια πρόσφατη, σχετική δήλωση του Carrey στο The Hollywood Reporter, όπου αποκάλυψε ότι οφείλει την επιτυχία της ερμηνείας του εξολοκλήρου στον Αμερικανό κωμικό και την ευφυΐα που τον χαρακτήριζε, καθώς και ότι έχασε τόσο πολύ τον εαυτό του μέσα στον ρόλο, που αισθάνθηκε ότι ήταν σαν να έπαιζε ο ίδιος ο Kaufman στην ταινία!

Ας ελπίσουμε ότι το εγχείρημα αυτό δεν θα βάλει καμιά ιδέα στον Jared Leto και θέλει μετά να μας δείξει κι αυτός πόσο method acting έκανε για τα γυρίσματα του Suicide Squad!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos