Ντάνιελ Ντέι Λιούις: "Θα χειροκροτήσω τον Γκάρι Όλντμαν για το Όσκαρ του!"

Δημοσίευση: 1 Φεβ. 2018, 20:10
Συντάκτης:

Τρομερά απλός και προσιτός και με ένα ολόζεστο χμόγελο, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις έδωσε μια ξεχωριστή συνέντευξη τύπου εμπνέοντας δέος με την μετριοφροσύνη του, με αφορμή την ελληνική πρεμιέρα της ταινίας «Phantom Thread», ενώ το ίδιο βράδυ θα δώσει το παρόν στο Ιδρυμα Νιάρχος, σε μία φιλανθρωπική βραδιά με έσοδα για την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοικτή.

Η εταιρεία αποτελεί και την αφορμή για την οποία ο 60χρονος σταρ έχει επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα, καθώς τον συνδέει φιλία ετών με την Δάφνη Οικονόμου, Πρόεδρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών. «Δουλεύουμε καθημερινά για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και πιστεύουμε στις ικανότητες τους. Ο Ντάνιελ είναι εδώ γι’ αυτά τα παιδιά και τον ευχαριστώ γι’ αυτό», δήλωσε.

«Δεν ξέρω γιατί αποφάσισα να σταματήσω. Και να ήξερα την απάντηση, πάλι θα προσπαθούσα ν' αποφύγω ν' απαντήσω. Είναι κάτι πολύ προσωπικό. Δεν θα ήθελα να το συζητήσω άλλο. Ηδη, έχω μιλήσει πάρα πολύ για όλο αυτό. Το ένιωσα και επέλεξα να προχωρήσω αποδεχόμενος αυτή την απόφαση. Είμαι σίγουρος ότι θα μου είναι πολύ δύσκολο να αποχωριστώ το σινεμά. Γιατί, όταν ήμουν ακόμα παιδί, μου έσωσε τη ζωή. Ήταν το καταφύγιό μου. Και θα είναι τρομερά δύσκολο να απομακρυνθώ από αυτό. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα μου χάρισε η υποκριτική, όμως ήρθε η ώρα να εξερευνήσω τον κόσμο μ' ένα διαφορετικό τρόπο».

Για τον ρόλο του Γούντκοκ που είναι διάσημος σχεδιαστής ρούχων στο μεσοπολεμικό Λονδίνο, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις , που φημίζεται για το πόσο δουλεύει τους χαρακτήρες που υποδύεται ώστε να επιτύχει την απόλυτη ταύτιση μαζί τους, έμαθε να ράβει. Είπε χαρακτηριστικά ότι με τον Πολ Τόμας Άντερσον δοκίμασαν κάτι εντελώς διαφορετικό στην παραγωγή της ταινίας: «Τα σενάρια του Πολ είναι αξιοθαύμαστα. Τα κακά σενάρια στον χώρο είναι πάρα πολλά είναι ελάχιστοι οι δημιουργοί που γράφουν καλά σενάρια κι ο Πολ είναι ένας από αυτούς. Αποφασίσαμε όμως να να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Να ξεκινήσουμε από το τίποτα και να δούμε που θα μας βγάλει, ενώ γυρίσαμε την ταινία με ένα μικρό σετ 3-4 ανθρώπων. Η φαντασία, η ευρηματικότητα, το ταλέντο σου, αναδεικνύονται πολύ πιο έντονα όταν δεν «προστατεύεσαι» από τις ανέσεις μιας μεγάλης παραγωγής. Τότε μόνο έχεις την απόλυτη ελευθερία».

«Όλα τα παιδιά παίζουν ρόλους,  και κάποια   μεγαλώνοντας δεν σταματούν αυτό το παιχνίδι. Εγώ ήμουν ένα από αυτά. Θυμάμαι καλά αυτό το πρώτο παιχνίδι, όταν ήμουν στο σχολείο. Στα δώδεκα μπήκα στη θεατρική ομάδα. Το να βάλω τα ρούχα του ρόλου  και να υποδυθώ  κάποιον  άλλον μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Είναι μια πολύ προσωπική δουλειά η υποκριτική. «Σε κάθε ρόλο ανακαλύπτεις κάτι και για τον εαυτό σου. Όταν τελειώνει η ταινία, οι ρόλοι επιστρέφουν μέσα μου.  Δεν παύουν ποτέ να με απασχολούν...»

 Σχετικά με την απονομή των βραβείων Όσκαρ, ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις δήλωσε ότι δεν έχει την παραμικρή ανησυχία για το αν θα βραβευθεί για 4η φορά στην καριέρα του:  «Είμαι έτοιμος να χειροκροτήσω τον Γκάρι Ολντμαν. Είναι υπέροχος ηθοποιός, πρέπει να αναγνωριστεί η δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Μεγαλώσαμε και οι δύο σε κοντινή απόσταση στο Νότιο Λονδίνο, αν και τότε δεν γνωριζόμασταν. Υπήρξαμε χούλιγκανς της ίδιας ομάδας, έχουμε κοινούς φίλους. Είναι χαρά μου να το πάρει!».

Eδώ η κριτική μας για το "Phantom Thread", στο οποίο πρωταγωνιστεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos