Το Netflix "τράβηξε την πρίζα" από το Φεστιβάλ των Καννών

Δημοσίευση: 13 Απριλίου 2018, 16:14
Συντάκτης:

Η απόφαση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ των Καννών να αποκλείσει ταινίες χωρίς κινηματογραφική έξοδο από τον διαγωνισμό για τον Χρυσό Φοίνικα τελικά είχε ως αποτέλεσμα το Netflix να αποσύρει τις πέντε ταινίες του. Η επιβεβαίωση ήρθε από τον γενικό εμπορικό διευθυντή της υπηρεσίας streaming, Ted Sarandos, σε δηλώσεις του στο Variety.

«Δεν ήταν δική μας απόφαση. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την αλλαγή στους κανόνες προεπιλογής τους, οι οποίοι απαιτούν μια ταινία να έχει διανομή στην Γαλλία για να μπει, το οποίο είναι αντίθετο στο πνεύμα κάθε φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο» τόνισε ο Sarandos. «Επιλέγουμε να είμαστε με το μέλλον του κινηματογράφου. Εάν οι Κάννες επιλέξουν να μείνουν προσκολλημένοι στην ιστορία του κινηματογράφου, είναι εντάξει».

Οι πέντε πρόσφατες παραγωγές του Netflix που αυτομάτως αποκλείστηκαν από όποια πρόσκληση του Φεστιβάλ (το οποίο ανακοίνωσε τους πρώτους τίτλους ήδη), είναι τα «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν, «Norway» του Πολ Γκρίνγκρας, «Hold the dark» του Τζέρεμι Σολνιέ, την τελευταία ταινία του Όρσον Ουέλς «The Other Side of the Wind», αλλά και το ντοκιμαντέρ του Μόργκαν Νέβιλ για τον Όρσον Ουέλς «They’ll Love Me When I’m Dead»...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos