Νέο βιβλίο από τον J.R.R. Tolkien!

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2018, 12:52
Συντάκτης:

Φαν της Μέσης Γής ετοιμαστείτε γιατί ο γιός του J.R.R. Tolkien, ο Christopher Tolkien, θα επιμεληθεί ένα βιβλίο που γράφτηκε από τον πατέρα του κατά τη διαμονή του στο νοσοκομείο μετά τη μάχη του Σομμ στον Α’ Παγκόσμιο Πολέμο. Το βιβλίο θα έχει τίτλο “The Fall of Gondolin” και θα κυκλοφορήσει φέτος στα τέλη Αυγούστου. Πρόκειται για την πρώτη αληθινή ιστορία της Μέσης Γής, ενώ είχε αναφερθει προηγουμένως στη συλλογή μυθικών ιστοριών “Simarillion.” Η ιστορία φέρει όλα τα αυθεντικά σημάδια του Tolkien συμπεριλαμβανομένης μιας καταδικασμένης ιστορίας αγάπης, μια επική μάχη που εικάζεται να είναι η μεγαλύτερη σε έκταση που ο Tolkien έγραψε ποτέ, και ένα παιδί μισό άνθρωπο αλλά και μισό ξωτικό με ένα σπουδαίο πεπρωμένο. Το “The Fall of Gondolin” θα είναι το τελευταίο μέρος μετά τις ιστορίες των “The Children of Hurin” και “The Tale of Beren and Luthien” που βρίσκονται στη συλλογή μυθικών ιστορίων “Simarillion.”

Το βιβλίο θα περιέχει σχέδια και ζωγραφιές από τον Alan Lee, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ για την Καλλιτεχνική Διεύθυνση στο “Lord of The Rings: Return of The King” το δεύτερο κομμάτι της ιστορίας σε σκηνοθεσία Peter Jackson. Επίσης, ο Jackson φημολογείται πως θα λειτουργήσει ως παραγωγός στη επικείμενη σειρά του Amazon “Lord of The Rings,” για την οποία φυσικά και ανυπομονούμε. Να υπενθυμίσουμε πως δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη δήλωση για την κυκλοφορία της σειράς, αλλά το συμβόλαιο των 250 εκατομμυρίων δολλαρίων απαιτεί από την Amazon να αρχίσει την παραγωγή τής εως το 2019. Ίσως, η νέα ιστορία του Tolkien να μπορούσε να ενσωματωθεί στη σειρά της Amazon, αλλά αυτό είναι μόνο μία εικασία. Εξ’άλλου δεν θα ήταν η πρώτη φορά που μια σειρά φαντασίας θα βασίζεται σε σειρά βιβλίων, καθώς το Game of Thrones έγινε η μεγάλη επιτυχία που είναι χάρη στα βιβλία του George R.R. Martin.

Σύμφωνα με την εκδοτικό οίκο HarperCollins, το “The Fall of Gondolin” θα παρακολουθεί τον Morgoth, τον υπαίτιο για όλες τις σατανικές δυνάμεις που διατρέχουν το σύμπαν της Μέσης Γής, να μάχεται εναντίον του Ulmo, τον Θεό της Θάλασσας, ο οποίος μάχεται υπέρ των ξωτικών, τα οποία διαμένουν στην Gondolin. Προφανώς, ο Morgoth θέλει να καταστρέψει την Gondolin. Ο Tuor, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, ψάχνει να βρεί την πόλη Gondolin, και στο ταξίδι του ‘γίνεται μάρτυρας σε μία από τις πιό εντυπωσιακές στιγμές σε ολόκληρη την ιστορία της Μέσης Γής,’ σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο. Δεν θα σας πούμε περισσότερα, καθώς είναι ξεκάθαρο πως το βιβλίο θα είναι μία συναρπαστική ιστορία που σίγουρα θα μας προκαλέσει ενθουσιασμό. Πάντως, τα νέα για το σύμπαν της Μέσης Γής είναι χαρμόσυνα, καθώς ύστερα από τόσες ταινίες, έρχεται η νέα σειρά της Amazon και άλλο ένα βιβλίο από τον Tolkien. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο σημάδι, πως το σύμπαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών συνεχίζει να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos