Νέα επαναστατική τεχνολογία στις κινηματογραφικές οθόνες

Δημοσίευση: 15 Ιουλίου 2017, 12:59
Συντάκτης:

Δεν θεωρούμε άδικα πως σε πολλές Ασιατικές χώρες κυκλοφορεί η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ένα ακόμη παράδειγμα που επιβεβαιώνει τον κανόνα είναι το ολοκαίνουργιο σινεμά που άνοιξε μόλις (στις 13 Ιουλίου) στη Νότια Κορέα και συγκεκριμένα στη Σεούλ, και αποτελεί το πρώτο ψηφιακό σινεμά χωρίς προτζέκτορες, αλλά με την νέα τεχνολογία της Samsung, με 4Κ LED οθόνες.

Με την ονομασία ‘Super S’ η νέα οθόνη θα αρχίσει τη λειτουργία της με προβολές του Cars 3 και του Spider-Man: Homecoming. Ας μην αναλωθούμε στις τεχνικές δυνατότητές της. Το βασικό είναι πως η φωτεινότητά της είναι 10 φορές ισχυρότερη από την κλασική οθόνη και υποστηρίζει HDR (High Dynamic Range), σύμφωνα με το Lotte Cinema, όπου και θα λανσαριστεί το νέο αυτό προϊόν. Η Samsung επίσης προμήθευσε το σινεμά με JBL μεγάφωνα για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία. Ο HS Kim, πρόεδρος της Visual Display Business στη Samsung Electronics δήλωσε πως είναι περήφανος που η Samsung βρίσκεται στο επίκεντρο μίας ριζικής αλλαγής στην ιστορία του κινηματογράφου, εμπορευματοποιώντας LED οθόνες σινεμά, που δεν χρειάζονται προτζέκτορες.

Ο Yang Woo-suk, σκηνοθέτης του The Attorney, δήλωσε επίσης: «Είναι μία καινοτόμος αλλαγή των τελευταίων 120 χρόνων στην ιστορία του κινηματογράφου το να βλέπεις τις εικόνες σε μία οθόνη σινεμά που έρχεται άμεσα σε επαφή με την πηγή φωτός της».

Η Super S καλείται από πολλούς ένα νέο ιδεολογικό παράδειγμα στην φιλμική προβολή και το Lotte Cinema σχεδιάζει να συνεχίσει την συνεργασία του με την Samsung. Επιπλέον, ήδη κοιτάζει πώς θα χρησιμοποιήσει τα οφέλη της νέας αυτής δυνατότητας, σε τομείς όμως το ‘παιδικό σινεμά’ ή το ‘σινεμά με δείπνο’ αλλά και σε live προβολές σπορ, τουρνουά παιχνιδιών και συναυλιών.

Η τεχνολογία προχωρά, κατά πως φαίνεται, με ραγδαίους ρυθμούς, αγγίζοντας όλους τους τομείς, και το σινεμά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτές της αλλαγές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos