ΣΕΙΡΕΣ

"Mr. Mercedes" season 1: Must see!

Δημοσίευση: 27 Απριλίου 2018, 14:14

Βασισμένο σε έργο του Stephen King και με δημιουργό τον David E. Kelley (Big Little Lies, Boston Legal, Goliath), το Mr. Mercedes είναι must-see θρίλερ σειρά. Ξεκινά με ανελέητο σκηνικό splatter μετά από την πρόσκρουση ψυχοπαθούς τύπου με Mercedes σε πλήθος ανέργων. Την υπόθεση αυτή έχει αναλάβει να εξιχνιάσει ο ντετέκτιβ Bill Hodges, ο οποίος τελικά συνταξιοδοτείται ενώ δεν έχει αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο τμήμα του και βέβαια στις οικογένειες των θυμάτων. Στο χρονικό διάστημα της αδρανούς καθημερινότητάς του όμως, προκύπτουν στοιχεία που αναζωπυρώνουν την ανάγκη για απόδοση δικαιοσύνης και τελικά την σύλληψη του δράστη.

Το Mr. Mercedes τα έχει όλα: άρτια σκηνοθεσία από τον Jack Bender, εύστοχη μεταφορά μυθιστορήματος σε σενάριο σειράς από τον David E. Kelley και ερμηνείες απρόσμενα καλές από ολόκληρο το cast. Έχει μεν, το όνομα του Stephen King να ηχεί εκκωφαντικά στο δρόμο για την επιτυχία, αλλά αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και καταστροφικά με έναν λάθος χειρισμό. Τον ντετέκτιβ Bill Hodges υποδύεται ο ευρύτερα γνωστός για τις ερμηνείες β’ ρόλων Brendan Gleeson, που εδώ αριστεύει ως πρωταγωνιστής, ενώ στον ρόλο του ψυχοπαθή δράστη έχουμε τον Harry Treadaway (Penny Dreadful), ο οποίος δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας. Δίπλα τους οι Kelly Lynch, Mary Louise Parker.

Η σειρά ξεκινάει από το πρώτο ¨βλεφάρισμα¨ με μια κόλαση ακραίων εικόνων και στην συνέχεια, για τα επόμενα 4 περίπου επεισόδια, βάζει τον θεατή σε μια διαδικασία γνωριμίας με τους χαρακτήρες με πρωτόγνωρες προεκτάσεις, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Αποδομεί το αστυνομικό θρίλερ, μας συστήνει αμέσως τον ψυχοπαθή δολοφόνο και τον θέτει συμπρωταγωνιστή. Δεν στοχεύει στην απενοχοποίησή του-ευτυχώς- όμως δίνει στον θεατή τον χρόνο να επεξεργαστεί τα δεδομένα σε ένα σφαιρικό πλαίσιο, ενώ σε πολλές στιγμές καταφέρνει να διώξει το αίσθημα φόβου απέναντι στο πρόσωπο του δράστη. Με αυτόν τον τρόπο η σειρά δεν είναι απλά ένα θρίλερ, καθώς έχει μια πολύ έντονη ανησυχία κοινωνικής υπόστασης από την οποία πλήττονται με διαφορετικούς μηχανισμούς και οι δύο πρωταγωνιστές.

Tζίνα Κουβαρά

 

 

Πρώτη δημοσίευση: 27 Απριλίου 2018, 14:14
Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2018, 22:08

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos