ΣΕΙΡΕΣ

In the mood for… TV: O Wong Kar-Wai ετοιμάζει σειρά!

Δημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2017, 11:52
Συντάκτης:

Εν έτει 2017, τα μεγάλα studio φαίνονται «κολλημένα» σε super hero movies, sequels, prequels, reboots και origin stories, ενώ τα ανεξάρτητα studio δεν μπορούν να υποστηρίξουν το καλλιτεχνικό όραμα φτασμένων δημιουργών. Είναι επομένως απόλυτα λογική η στροφή όλο και περισσότερων κορυφαίων σκηνοθετών στην μικρή οθόνη, καθώς streaming υπηρεσίες, όπως το Netflix και η Amazon Studios, μπορούν να διαθέσουν το απαραίτητο budget και έχουν καλλιεργήσει ένα περιβάλλον που ευνοεί τη δημιουργικότητα.

Συγκεκριμένα, η Amazon Studios, μετά τους Τζιμ Τζάρμους, Τέρι Γκίλιαμ, Γούντι Άλεν, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ μεταξύ άλλων, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τον θρυλικό Ουόνγκ Καρ Βάι, πολυβραβευμένο και πολυαγαπημένο σκηνοθέτη που μας έχει χαρίσει κινηματογραφικά αριστουργήματα, όπως το “In the Mood for Love”, το "2046" και το  “Chungking Express”.

Ο τίτλος της σειράς που ετοιμάζει είναι “Tong Wars” και θα μας μεταφέρει στις ομώνυμες συμπλοκές ανάμεσα σε εγκληματικές οργανώσεις και συμμορίες ναρκωτικών και πορνείας στο Σαν Φρανσίσκο του 19ου αιώνα. Το project αυτό δεν είναι η πρώτη τηλεοπτική απόπειρα του Kar-Wai, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη να δουλεύει ένα πανάκριβο online δράμα σε 18 μέρη για την τηλεόραση της Κίνας, για το οποίο δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες και ίσως να είναι και το “Tong Wars”. Παράλληλα, ετοιμάζει νέα ταινία σε συνεργασία με το στούντιο Annapurna Pictures, αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό.

Η Amazon Studios μπορεί να «τσίμπησε» κοτζάμ Kar-Wai, αλλά δεν σταμάτησε εκεί: έχει ήδη παραγγείλει μια κωμική σειρά με πρωταγωνιστές τους Fred Armisen (“Portlandia”) και Maya Rudolph (“Bridesmaids”) και δημιουργούς τους Alan Yang και Matt Hubbard του υπέροχου “Master of None”. Επίσης, έχει δώσει πράσινο φως στο “Upload”, ένα μονοκάμερο πιλότο από το δημιουργό του ¨The Office”, Greg Daniels, καθώς για το “Making Friends” της ομάδας πίσω από το “How I Met Your Mother”.

Απ’ ό,τι φαίνεται, οι πιο σινεφίλ θα αρχίσουν να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στην TV, παρά σε μια σκοτεινή αίθουσα, ενώ η μετανάστευση ηθοποιών, σεναριογράφων και δημιουργών στη μικρή οθόνη θα συνεχιστεί αμείωτη. Το τι σημαίνουν όλα αυτά για το μέλλον του κινηματογράφου… ας πούμε ότι απλά είναι ακόμα νωρίς για να κριθεί με σιγουριά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos