Μήπως θα έπρεπε το εισιτήριο για τα ανεξάρτητα φιλμ να κοστίζει λιγότερο;

Δημοσίευση: 4 Δεκ. 2017, 16:34

Το καλοκαίρι ο Aμερικανός σκηνοθέτης Chad Hardigan (Morris from America) έθεσε μέσω Twitter το εξής ερώτημα: Γιατί το εισιτήριο όλων των ταινιών να κοστίζει το ίδιο. Ο Hardigan αναρωτώμενος εάν χαμηλώνοντας το κόστος του εισιτηρίου για ταινίες του ανεξάρτητου κινηματογράφου θα μπορούσαν να προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό στον κινηματογράφο ανοίγει ξανά το διάλογο σχετικά με το πως θα σωθεί ο ανεξάρτητος κινηματογράφος. Στο άρθρο του Indiewire ο David Ehrlich εξετάζει τις επιπτώσεις που πιθανόν θα είχε κάτι τέτοιο στην βιομηχανία του κινηματογράφο και κατά πόσο το αντίκτυπο μιας τέτοιας πράξης θα ήταν θετικό για τον ανεξάρτητο κινηματογράφο.

Σε περίπτωση που η τιμή του εισιτηρίου για τις ταινίες του ανεξάρτητου κινηματογράφου μειωθεί, η αύξηση της προέλευσης του κοινού στον κινηματογράφο δεν είναι εγγυημένη αλλά ακόμα και αν αυξηθεί, το ποσοστό θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να καλύπτει την εισπρακτική διαφορά. Σίγουρα πάντως, η βιομηχανία του κινηματογράφου θα αρχίσει κινείται ακόμα περισσότερο σε ρυθμούς δύο ταχυτήτων και είναι πιθανό, η παραγωγή ανεξάρτητων ταινιών να υποστεί ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα.

Η άποψη πως η μικρή εισπρακτική επιτυχία των ανεξάρτητων ταινιών οφείλεται στην υψηλή τιμή του εισιτηρίου είναι πιθανώς εσφαλμένη, καθώς τα blockbuster με το ίδιο εισιτήριο καταφέρνουν να προσελκύσουν κόσμο στον κινηματογράφο. Μια πιο πιθανή αιτία είναι, ίσως, η αντίληψη της μεγάλης πλειοψηφίας του θεάμωνος κοινού για το είδος. Ο ανεξάρτητος κινηματογράφος έχει εξισωθεί στο μυαλό του κοινού με ταινίες αργές σε ρυθμό, αρκετά πειραματικές και δύσκολες στη θέαση, με αποτέλεσμα ο θεατής να είναι επιφυλακτικός στο να τους δώσει μια ευκαιρία. Αν αυτή η αντίληψη ανατραπεί, είναι πιθανό, μέτρα όπως η μείωση του εισιτηρίου για τις ανεξάρτητες ταινίες να είναι μια σκέψη που ούτε καν να μας περνά από το μυαλό.     

Μυρτώ Νίκα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos