ΣΕΙΡΕΣ

Μια γνώμη για την 7η σεζόν του Game Of Thrones

Δημοσίευση: 30 Aug 2017, 13:56
Συντάκτης:

H 7η σεζόν του Game Of Thrones oλοκληρώθηκε όπως ακριβώς ξεκίνησε και με τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν και τα 6 προηγούμενα επεισόδια: εντυπωσιακά.

Με το γκάζι πατημένο στο fast forward και τη γνωστή συνταγή που ακολουθήθηκε σε ολόκληρο τον 7ο κύκλο: μισό επεισόδιο κουβέντα και δολοπλοκίες και μισό δράση. Χωρίς γκρίζες περιοχές, με ξεκαθαρισμένους ρόλους και συμμαχίες, άσπρο και μαύρο, διαλέξτε στρατόπεδο.

Με λίγα λόγια, κάτι αρκετά διαφορετικό από τις προηγούμενες έξι σεζόν και το διφορούμενο που δέσποζε παντού, σε έρωτες, φιλίες και πολέμους.

Ίσως να είναι για καλό, τα νούμερα τηλεθέασης δικαίωσαν και με το παραπάνω αυτή την στροφή και με ένα τελευταίο επεισόδιο συναρπαστικό και «γεμάτο».

Προφανώς ακολουθούν spoilers.

Συναντήθηκαν ξανά παλιοί χαρακτήρες μεταξύ τους, όσοι από τους Stark απέμειναν ενώθηκαν ξανά, οι εραστές Λάνιστερ θα χωρίσουν τα τσανάκια τους και η Σέρσεϊ συνεχίζει τις πουστιές σε όλους, η Νταϊνέρις έκανε επίδειξη ισχύος με τους δράκους της (αν και έχασε έναν στο όνομα του έρωτα) και έκανε και σεξάκι με τον απαγορευμένο πόθο και μάλλον ανηψιό της (χωρίς να το γνωρίζει φυσικά: ο Παπακαλιάτης θα ζήλεψε την δημιουργία της σκηνής), ο αφασικός έφηβος βλέπει τα πάντα μπρος-πίσω στο μέλλον και το παρελθόν (και είναι by far ο χειρότερος ηθοποιός της σειράς), ο Τζον Σνόου μαθάμε ότι είναι περισσότερο ένας μπάσταρδος Ταργκάριεν παρά Σταρκ και ο άρα ο φυσικός διάδοχος του θρόνου, ο Λιτλφίνγκερ μας χαιρέτησε και κυρίως, ο Χειμώνας ήρθε, με τον Night King να διαθέτει πλέον εκτός από 100.000 στατιώτες και ζόμπι-δράκο που ξερνάει μπλε φωτιά και γκρέμισε το Τείχος.

Είναι προφανές ότι στα 6 επεισόδια της 8ης και τελικής σεζόν (με το κάθε ένα από αυτά να αναμένεται σε διάρκεια όσο περίπου ένα φιλμ μεγάλου μήκους), όταν και όποτε προβληθούν (οι ευοίωνες προβλέψεις κάνουν λόγο για τα τέλη του 2018...), περιμένουμε ένα ντελίριο εξελίξεων, με προδοσίες, πάθη, δολοφονίες και δύο μεγάλους πολέμους: κόντρα στους White Walkers και όσοι (και αν) απομείνουν... μεταξύ τους.

Με λίγα λόγια, όσο αρλεκινίστικη και ορισμένες φορές τσάτρα πάτρα επεξηγηματική, έχουμε να κάνουμε με συναρπαστική (κινηματογραφικού επιπέδου παραγωγής) τηλεόραση.

Καλό χειμώνα (σόρι).

Ακολουθούν δύο clips. Ένα behind the scenes με πολλά μυστικά της παραγωγής που ρίχνουν φως σε πολλές σκηνές που εντυπωσίασαν και ένα δεύτερο στο οποίο οι δημιουργοί της σειράς εξηγούν γιατί συνέβη ότι συνέβη στο φινάλε. Enjoy.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos