“Loro”: Tαινία για τον Μπερλουσκόνι από τον Πάολο Σορεντίνο

Δημοσίευση: 7 Σεπτεμβρίου 2016, 12:34
Συντάκτης:

Ταινία για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Silvio Berlusconi ετοιμάζει ο βραβευμένος με Όσκαρ  για την «Τέλεια ομορφιά» του  σκηνοθέτης Πάολο Σορεντίνο.

Η δουλειά του Σορεντίνο, επικεντρώνεται πάνω στη μοναξιά ανδρών  που είχαν κάποτε κάποια εξουσία και πλέον  ‘μεγάλωσαν’,’γέρασαν’ και κατά κάποιον τρόπο παρήκμασαν και η ‘σήψη’ αυτή αποτυπώνεται σε όλες του τις ταινίες.  

Αυτή τη φορά, ο αλλοτινός ισχυρός άνδρας του Σορεντίνο  που παρακμάζει  φαίνεται να είναι ο Berlusconi, ενώ το σενάριο σύμφωνα με τη Variety είναι ήδη έτοιμο και τα γυρίσματα  της Ιταλόφωνης ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι του 2017, σε παραγωγή για ακόμη μια φορά  της Indigo Films. Ο τίτλος “Loro” στα Ιταλικά σημαίνει «Eκείνοι», ωστόσο κάνει λογοπαίγνιο και με το  ‘l’oro’ που σημαίνει «χρυσός».

Όσο για τον πρωταγωνιστή,  αν και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το καστ της ταινίας, όλα τα προγνωστικά ‘δίνουν’ Τόνι Σερβίλο, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει επίσης στα “Il Divo”, “The Consequences of Love” και  “La Grande Bellezza”.

Προς το παρόν, πάντως,  ο Σορεντίνο έχει πλήρες  πρόγραμμα με  τη μίνι σειρά 10 επεισοδίων  για λογαριασμό του ΗΒΟ με τίτλο “The Young Pope” της οποία υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, με πρωταγωνιστές τους Τζουντ Λο και Ντάιαν Κίτον. Μάλιστα, τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς προβλήθηκαν στο πρόσφατο φεστιβάλ Βενετίας και απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια από τους θεατές.

Ο Berlusconi  που πρόσφατα πούλησε τη Μίλαν, κλείνει αυτό το μήνα τα  80 και όπως φημολογείται  θα προβεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς  και θα  αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή της Ιταλίας, όντας ο ιδανικός ‘αντιήρωας’ του Σορεντίνο μετά τον Τζούλιο Αντρεότι του “Il Divo”. 

Update 11/4/17: Όπως γράψαμε στην αρχή του κειμένου, τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και ο Σορεντίνο ολοκληρώνει το σενάριο, με τον Τόνι Σερβίλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο και μάλιστα αγνώριστος! Avanti! 

Update 12/3/18: Το πρώτο τρέιλερ είναι αινιγματικό, ενώ όπως αναφέρει το Variety, το φιλμ θα βγει σε δύο μέρη διότι ο Σορεντίνο το λάτρεψε τόσο που ήθελε να κόψει ελάχιστα στο μοντάζ: το πρώτο θα κάνει πρεμιέρα 24 Απριλίου, ενώ το δεύτερο στα τέλη Μαϊου...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos