Λονδίνο 17 - Κλερ Φόι: "Ο Άντριου Γκάρφιλντ ακόμη δεν γνωρίζει ποια είμαι!"

Δημοσίευση: 6 Οκτ. 2017, 13:29
Συντάκτης:

Το Breathe του Andy Serkis άνοιξε το φετινό Φεστιβάλ του Λονδίνου (που διεξάγεται έως και τις 15 Οκτωβρίου) και στη Βρετανική πρωτεύουσα και τη συνέντευξη τύπου της ταινίας βρέθηκε τόσο ο σκηνοθέτης, όσο και οι πρωταγωνιστές Άντριου Γκάρφιλντ και Κλερ Φόι. Όλοι φάνηκαν ιδιαιτέρως ενθουσιασμένοι που δούλεψαν με ένα τόσο ‘δυνατό σενάριο’, όπως πολλές φορές το χαρακτήρισαν, ‘που σου καρφώνεται στο μυαλό και σε αγγίζει βαθιά’, όπως παραδέχτηκε ο Σέρκις. ‘Με το που διάβασα το σενάριο, με μαγνήτισε η δυναμικότητά του και απλά άφησα όλες τις άλλες ιδέες που είχα για αργότερα. Δεν είχα καμία αμφιβολία πως ήθελα να το κάνω, κι ας ήταν μία πολύ διαφορετική προσέγγιση, πιο συμβατική ίσως στο στυλ της κινηματογράφησης, από τις ταινίες με τις οποίες μέχρι στιγμής είχα επαφή’.

 ‘Είναι μία πολύ συγκινητική ιστορία. Είναι σπάνιο να βρεις τέτοια σενάρια, που απλά από την αρχή σε ‘πεθαίνουν’, και σε κάνουν να γεμίζεις δάκρυα και μύξες!’ δήλωσε ο Γκάρφιλντ. ‘Για εμένα ο τρόπος με τον οποίο έζησε ο Robin έγινε κάτι σαν έμπνευση και ένας τρόπος με τον οποίο ήθελα κι εγώ να ζήσω τη ζωή μου. Έτσι, ήθελα να παίξω αυτό το ρόλο για να έρθω λίγο πιο κοντά σε αυτόν τον χαρακτήρα με την ελπίδα να κρατήσω κάποια από τα στοιχεία του’.

‘Δεν μου είχε τύχει ξανά να διαβάσω ένα σενάριο και να νιώθω τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να παίξω το ρόλο. Συνήθως, περνάω αρκετό χρόνο να δοκιμάζω διαφορετικές προσεγγίσεις, όμως με τη Diane ήταν λες και ένιωσα αμέσως το πώς θα έπρεπε να την προσεγγίσω’, σχολίασε η Φόι. ‘Ο τρόπος με τον οποίο έζησαν τη ζωή τους ο Robin και η Diane ήταν αυτός που προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε. Κάνανε πάρτι, καλούσαν τους φίλους τους και προσπαθούσαν να δουν την αισιόδοξη πλευρά’.

Ο Γκάρφιλντ στην ταινία παρέδωσε μία έντονη ερμηνεία, με τα συναισθήματα που ένιωθε ο ήρωάς του να αποτυπώνονται απολύτως στο πρόσωπό του. ‘Υπήρχαν και τεχνικές δυσκολίες’, σημείωσε. ‘Όταν σας μιλάω τώρα, υπάρχει διαβάθμιση της αναπνοής μου, της φωνής μου, σταματάω, ξεκινάω τις προτάσεις. Ο Robin όμως είχε τη μηχανή που του επέτρεπε να αναπνέει με έναν πολύ συγκεκριμένο ρυθμό, που επηρέαζε και τον ρυθμό που μιλούσε. Αυτό για να το επιτύχω ήταν τεχνικά απαιτητικό’.

‘Ήταν μία συλλογική προσπάθεια. Δεν ήταν μόνοι τους, ο Robin και η Diane κι αυτό είναι σημαντικό να το υπογραμμίσουμε. Δεν ήταν ο εξαιρετικός άνδρας και η σούπερ ήρωας γυναίκα του η ιστορία που θέλαμε να δείξουμε. Αλλά πως ο καθένας είχε να δώσει λίγο από την ευφυία του και να βοηθήσει. Και αυτό μπορεί να μεγεθυνθεί και στην εποχή που ζούμε, ώστε αν συνειδητοποιήσουμε την τεράστια σημασία της κοινωνίας, να βελτιωθούν σημαντικά πολλές προβληματικές καταστάσεις που μπορεί να βιώνουμε’, συμπλήρωσε πρώην... Spiderman

Πάντως δεν έλειψαν και οι κάπως πιο άσχετες με το θέμα ερωτήσεις, με την Φόι να ερωτάται πώς νιώθει που τελειώνει ο ρόλος της στο The Crown και αν υπάρχει κάποια ηθοποιός που θα ήθελε να δει να συνεχίζει στη θέση της. Εκείνη γέλασε και απάντησε ‘Ξέρω ήδη ποια θα παίξει το ρόλο! Αλλά δεν θα σας πω!’ και συνέχισε μιλώντας για το πόσο χάρηκε που συμμετείχε τελικά στη σειρά και κατέληξε να κάνει πολύ καλούς φίλους.

Προς το τέλος, κάποιος στο κοινό ρώτησε τους δύο πρωταγωνιστές πώς αντέδρασαν όταν έμαθαν πως θα δουλέψουν μαζί. Η 33χρονη Αγγλίδα αμέσως δήλωσε πως ‘ο Άντριου δεν είχε ιδέα ποια ήμουν -και ακόμα δεν ξέρει! Ακόμα κι αν είμαστε σε παρόμοια ηλικία, εκείνος το κάνει όλο αυτό πολύ περισσότερα χρόνια από ότι εγώ, οπότε όταν τον γνώρισα ως μια ουσιαστικά κοπέλα που εκπαιδευόμουν να γίνω ηθοποιός, παρατηρούσα πώς δούλευε και τον βρήκα εξαιρετικό. Βέβαια τώρα τον ξέρω καλύτερα, παρόλα αυτά όμως συνεχίζω να πιστεύω πως είναι εξαιρετικός σε αυτό που κάνει’. Ο Γκάρφιλντ επίσης συμπλήρωσε πως δεν είχε δει τη δουλειά της στο παρελθόν, ‘τώρα όμως, γνωρίζω πόσο εξαιρετική είναι και η φιλία που δημιουργήθηκε μαζί της είναι κάτι υπέροχο που έχω να κρατήσω’. 

Η κριτική μας για την ταινία, εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos