Κατρίν Ντενέβ: "Ο βιασμός είναι έγκλημα. Όμως το επίμονο 'καμάκι' δεν είναι αδίκημα"

Δημοσίευση: 10 Ιαν. 2018, 02:18
Συντάκτης:

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελευθερία να ενοχλείς, είναι απαραίτητο στην σεξουαλική ελευθερία». Αυτός είναι ο τίτλος ενός άρθρου στην γαλλική εφημερίδα Le Monde, ο οποίος εκφράζει μια διαφορετική άποψη που θα συζητηθεί. Μία ομάδα γυναικών, ανάμεσά τους και η Κατρίν Ντενέβ, αντιτίθεται στην έκταση που έχει πάρει το σκάνδαλο Γουάινστιν και ασκεί κριτική στα όσα συνέβησαν μετά την εκδήλωση του κινήματος #Metoo.

«Ο βιασμός είναι ένα έγκλημα. Όμως το επίμονο ή αδέξιο 'καμάκι' δεν είναι αδίκημα, ούτε η αβρότητα φαλλοκρατική επίθεση», συνυπογράφουν περίπου 100 ηθοποιοί, συγγραφείς, ερευνήτριες και δημοσιογράφοι, απορρίπτοντας τον «πουριτανισμό που έχει κάνει την εμφάνισή του» μετά τις πρώτες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση που εαφορούσαν στον διαβόητο Αμερικανό παραγωγό, πριν συνεχιστουν και για άλλους εξίσου ή και περισσότερο διάσημους σταρ του Χόλιγουντ (Σπέισι, Χόφμαν, Σίνγκερ, Ράτνερ)

Στο κείμενό τους υπερασπίζονται την ελευθερία των ανδρών να ενοχλούν και αντιτάσσονται στην «εκστρατεία κατάδοσης» που ακολούθησε μετά τις μεγάλες διαστάσεις που πήρε το σκάνδαλο.

Επισημαίνουν ότι «αν μετά την υπόθεση υπήρξε μια θεμιτή συνειδητοποίηση των σεξουαλικών βιαιοτήτων που ασκούνται σε βάρος των γυναικών, ιδιαίτερα μέσα στο επαγγελματικό πλαίσιο, αυτή η απελευθέρωση του λόγου στρέφεται σήμερα στο αντίθετό της: αυτός ο πυρετός να στείλουμε τα 'γουρούνια' στο σφαγείο, αντί να βοηθάει τις γυναίκες να αυτονομηθούν, εξυπηρετεί στην πραγματικότητα τα συμφέροντα των εχθρών της σεξουαλικής ελευθερίας, των θρησκευτικών εξτρεμιστών, των χειρότερων αντιδραστικών. Ως γυναίκες, δεν αναγνωρίζουμε τον εαυτό μας μέσα σ' αυτόν τον φεμινισμό που, πέρα από την καταγγελία των καταχρήσεων εξουσίας, αντανακλά επίσης το πρόσωπο ενός μίσους προς τους άνδρες και τη σεξουαλικότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos