Κάννες 2015: To «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου στο Διαγωνιστικό Τμήμα

Δημοσίευση: 16 Απριλίου 2015, 14:10
Συντάκτης:

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, 17 χρόνια μετά τον Χρυσό Φοίνικα του Θόδωρου Αγγελόπουλου με το «Μια Αιωνιότητα και Μια Μέρα». 

Η ανακοίνωση του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος του 68ου Φεστιβάλ Καννών, θέλει το "Lobster" μεταξύ των 17 ταινιών που θα κριθούν από την κριτική επιτροπή με Πρόεδρους του αδερφούς Κοέν και θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Φοίνικα.

Το φιλμ του Λάνθιμου είναι μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο Δάσος. Ενας απελπισμένος Αντρας το σκάει από το Ξενοδοχείο στο Δάσος... Στο φιλμ πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φάρελ, η Ρέιτσελ Βάις, η Λέα Σεϊντού, ο Μπεν Γουίσο, η Ολίβια Κόλμαν, η Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια. Το «The Lobster» είναι η τέταρτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου μετά την «Κινέτα», τον «Κυνόδοντα» (που συμμετείχε στο «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών το 2009) και τις «Αλπεις».

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 13 έως και τις 24 Μαΐου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos