Κάννες 18: Τέρι Γκίλιαμ και Λαρς Φον Τρίερ στο πρόγραμμα

Δημοσίευση: 19 Απριλίου 2018, 15:16
Συντάκτης:

Η αρχική ανακοίνωση του φετινού προγράμματος για το φετινό Φεστιβάλ των Καννών παρουσίαζε ηχηρές απουσίες σχετικά με τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί, δύο βασικές εξ’αυτών ήταν τα νέα φιλμ του Τέρι Γκίλιαμ, αλλά και του Λαρς Φον Τρίερ.

Τελικά, τόσο το «The man who killed Don Quixote», όσο και το «The house that Jack built» θα προβληθούν στα πλαίσια της διοργάνωσης.

Όπως μόλις ανακοίνωσε ο Διευθυντής των Καννών, Τιερί Φρεμό, η ταινία του Τρίερ συμπεριλήφθηκε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ (αλλά εκτός συναγωνισμού), ενώ η ταινία του Γκίλιαμ θα ρίξει την αυλαία του φεστιβάλ.

Λίγα 24ωρα μετά τις οργισμένες δηλώσεις του Τρίερ («ή στο Διαγωνιστικό, ή καθόλου»), ο Δανός δημιουργός φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε και υποχώρησε στις απαιτήσεις του με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ξανά στις Κάννες για πρώτη φορά μετά το 2011 και τον διαβόητο αστεϊσμό του για τον Χίτλερ, ενώ εδώ μπορείτε να θυμηθείτε περισσότερα για το φιλμ και εδώ για την πολυαναμενόμενη ταινία του αγαπημένου Τέρι Γκίλιαμ και τον ωκεανό προβλημάτων που αντιμετώπισε μέχρι να ολοκληρωθεί.

Μια άλλη σπουδαία προσθήκη (εντός Διαγωνιστικού), αποτελεί το νέο φιλμ του Τούρκου Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν, «The wild pear tree», ενώ προστέθηκαν δύο ακόμη, το «Knife+Heart» του Yann Gonzalez με την Βανέσα Παραντί και το «Ayka» του Σεργκέι Ντβορτσεβόι.

Στις μεταμεσονύκτιες προβολές συμπεριλήφθηκαν το ντοκιμαντέρ του Κέβιν ΜακΝτόναλντ «Whitney» για την ζωή της Ουίτνεϊ Χιούστον και το «Fahrenheit 451» του Ραμίν Μπαχράνι με τους Μάικλ Σάνον, Μάικλ Μπι Τζόρνταν.

Θυμίζουμε ότι φέτος στις Κάννες θα υπάρξει και ελληνική συμμετοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos