Κάννες 17 - Νικόλ Κίντμαν: "Αυτή την ταινία ΔΕΝ θα την δω με τα παιδιά μου..."

Δημοσίευση: 22 Μαΐου 2017, 16:09
Συντάκτης:

Γιώργος Λάνθιμος και Νικόλ Κίντμαν μαζί με την πιτσιρικαρία του φιλμ (Μπάρι Κίγκαν, Ράφι Κάσιντι, Σάνι Σούλιτς), αλλά χωρίς τον Κόλιν Φάρελ και την Αλίσια Σίλβερστοουν, βρέθηκαν στην συνέντευξη τύπου για το «The Killing of a Sacred Deer» και το φετινό, 70ο Φεστιβάλ των Καννών.

Η Νικόλ Κίντμαν τόνισε χαρακτηριστικά πως «Όταν διάβασα το σενάριο, υπνωτίστηκα, νομίζω ότι αυτή την ιδιότητα έχει και το φιλμ. Όταν το είδα, του είπα ότι δεν έμοιαζε με κάτι που είχα ξαναδεί. Μου αρέσει να δουλεύω σε ιδιαίτερα φιλμ και να στηρίζω δημιουργούς με ξεχωριστή ματιά, όπως ο Γιώργος. Να φανταστείτε πως αν και η ταινία είναι ουσιαστικά ένα ψυχολογικό θρίλερ, αυτός επέμενε να έχω στο νου μου ότι ο τόνος είναι κωμικός, ενώ όποτε τον ρωτούσα κάτι, σπάνια έπαιρνε ξεκάθαρη απάντηση, παρά μόνο ασαφείς μορφασμούς και μουγκρητά!».

Η 50χρονη Αυστραλέζα σταρ συμπλήρωσε επίσης ότι «Αυτή την ταινία ΔΕΝ θα την δω με τα παιδιά μου. Γενικά εδώ και χρόνια κρατά μακριά τα παιδιά μου από τις δημιουργικές ανησυχίες μου και σίγουρα το συγκεριμένο φλμ αφορά σε μια οικογένεια, απέχει πάρα πολύ από το χαρακτηριστεί μια οικογενειακή ταινία...»

Ο Λάνθιμος σχολίασε το γεγονός πως η κάμερα κινείται πολύ περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες ταινίες του, προσομοιάζοντάς την με έναν αδιευκρίνιστο χαρακτήρα, ένα είδος «πνεύματος» που κινείται μέσα στους χώρους της οικογένειας.

Απέφυγε να ξεκαθαρίσει λεπτομέρειες για το φιλμ ενώ πρόσθεσε ότι «σκοπός μου είναι να μάθω και εγώ περισσότερα για τα θέματα με τα οποία ασχολούνται οι ταινίες μου. Αυτή η διαρκής εξερεύνηση αποτελεί το μόνιμο κίνητρό μου...»

Τέλος, ο Λάνθιμος δεν απέκλεισε το να ξαναδουλέψει σε ελληνικό έδαφος μια που οι ταινίες του δε διαδραματίζονται ποτέ σε συγκεκριμένο περιβάλλον: «Ήμουν αρνητικός πριν μερικά στο ενδεχόμενο να επιστρέψω στην Ελλάδα για να σκηνοθετήσω κάποια ταινία, αλλά με τον καιρό εκτιμώ την μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων που έχω σαν δημιουργός εκεί».

Ακολουθούν τα επίσημα clip από την συνέντευξη τύπου και το photocall.

Πρώτη δημοσίευση: 22 Μαΐου 2017, 16:09
Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2017, 16:09
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos