ΣΕΙΡΕΣ

"Instinct" season 1: wannabe fun NCI

Δημοσίευση: 7 Απριλίου 2018, 13:42
Συντάκτης:

Σύνοψη: Ο Ντίλαν Ράινχαρτ, πρώην μυστικός πράκτορας της CIA, ακολουθεί πλέον μια φυσιολογική ζωή ως καθηγητής πανεπιστημίου αναφορικά με ασυνήθιστες συμπεριφορές, ώσπου η αστυνομία της Νέας Υόρκης ζητάει την βοήθεια του στον εντοπισμό ενός δολοφόνου. Μαζί με την συνεργάτιδα του Λίζι Νίντχαμ (Μπογιάνα Νοβάκοβιτς) θα προχωρήσουν και σε άλλες ιδιαίτερες υποθέσεις στις οποίες ο Ράινχαρτ θα λειτουργήσει βάσει ενστίκτου.

Άποψη: Η καινούργια σειρά του βρετανικού CBS ξεκίνησε δυναμικά με τον πιλότο της στις 18 Μαρτίου, κυρίως λόγω του Άλαν Κάμινγκ που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην Βρετανική νήσο για τα πολλά ταλέντα του, αλλά και λόγω της έξυπνης δράσης που παρουσιάστηκε ότι θα έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της. Ήδη από το τρέιλερ προετοιμαστήκαμε για τους μυστήριους φόνους αλλά περισσότερο μας ιντρίγκαρε η ιδέα μιας περίπλοκης προσωπικότητας που ελίσσεται ανάμεσα στα ψυχολογικά πρότυπα με εντυπωσιακή άνεση, παραμένοντας πάντα πολύ ξεχωριστή για να την αποκωδικοποιήσεις.

Και ειλικρινά, ο Κάμινγκ φαινόταν η ιδανική επιλογή για τον ρόλο.

Φυσικά όλη η αίσθηση του τρέιλερ δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αλλά σε μία πολύ χαλαρή, υποδεέστερη διάσταση αυτής. Ο Κάμινγκ το προσπάθησε αλλά δεν ήταν ξεκάθαρος ο χαρακτήρας του από άποψη σεναρίου ως προς το «ποιος» είναι στην ουσία ο δόκτωρ Ράινχαρτ, παρότι η ευφυΐα του έβγαινε στις μεμονωμένες υποθέσεις που υπήρχαν σε κάθε επεισόδιο και συμπλήρωνε επαρκώς αυτήν της Νοβάκοβιτς, έστω και αμήχανα.

Βέβαια, το γεγονός ότι υπάρχει μια πληθώρα ανάλογων σειρών, άλλες τελειωμένες (Bones) άλλες όχι (NCIS) δεν βοηθάει στην έξαψη της φαντασίας της καθώς οι πραγματικά ευφάνταστες ιστορίες έχουν εκλείψει και αυτό που απομένει είναι μια ανακύκλωση ορολογιών και υποθέσεων.

Σε κάθε περίπτωση η δουλειά που απομένει να γίνει είναι πολλή ακόμα (μέχρι στιγμής αριθμεί τρία επεισόδια) αλλά πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και καλής χρήσης των ηθοποιών που έχει στα χέρια της η παραγωγή. Με μια προσαρμογή του Κάμινγκ η σχέση του δόκτωρα και της πράκτορα Νίντχαμ θα δέσει και θα ταιριάξει περισσότερο στο περιβάλλον του Instinct ανεβάζοντας έτσι και τα νούμερα της τηλεθέασης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos