ΣΕΙΡΕΣ

"Impulse" season 1: Μπερδεμένο

Δημοσίευση: 2 Ιουλίου 2018, 16:22
Συντάκτης:

Σύνοψη: Η Henry Coles είναι μία 16χρονη μαθήτρια που ζει με την μητέρα της, τον νέο σύντροφό της και την κόρη του. Συχνά παθαίνει κρίσεις για ανεξήγητο λόγο. Όταν ο συμμαθητής της και ένα από τα δημοφιλή παιδιά του σχολείου, ο Clay, θα προσπαθήσει να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητο, τότε θα συνειδητοποιήσει ότι έχει μία υπερδύναμη, της τηλεμεταφοράς.

Άποψη: Ο Doug Liman είναι ο σκηνοθέτης του «Mr and Mrs Smith», του «Edge of Tomorrow» και του «American Made», αλλά και του «Jumper», μίας ταινίας βασισμένης στο ομώνυμο βιβλίο του Steven Gould, για έναν άνδρα που είχε την δύναμη να μεταφέρεται από την μία άκρη του κόσμου στην άλλη. Ο Gould έχει γράψει πέντε βιβλία με αυτήν την θεματική, και τώρα ο Liman, ως παραγωγός και σκηνοθέτης του πρώτου επεισοδίου, αναλαμβάνει την μεταφορά ενός ακόμα βιβλίου του συγγραφέα, το τέταρτο από τα πέντε, το «Impulse». Η σειρά του Youtube Premium μέσα στα 10 πενηντάλεπτα επεισόδια δεν καταφέρνει να γίνει αυτό που θα ήθελε, καθώς μπλέκεται ανάμεσα στα είδη.

Ο Liman αποδεικνύεται ένα πολύ χρήσιμο χαρτί για την σειρά, το οποίο για κακή της τύχη δεν αξιοποιείται καθόλου. Το πρώτο επεισόδιο, το μόνο που σκηνοθέτησε, είναι και το καλύτερο, καθώς είναι εμφανές πως έχει όχι μόνο την σκηνοθετική εμπειρία, αλλά και την γνώση του θέματος. Και όχι μόνο αυτό, αλλά για να μην επαναλάβει τον εαυτό του, το σενάριο δείχνει να κατευθύνεται αφενός στο θέμα της τηλεμεταφοράς, αφετέρου στο ακανθώδες ζήτημα του βιασμού και του μετατραυματικού σοκ. Αυτό όμως που επακολουθεί δεν δικαιώνει απόλυτα τις πρώτες καλές εντυπώσεις που αφήνει.

Κατ’ αρχάς, ενώ υποτίθεται ότι είναι επιστημονικής φαντασίας, επιλέγεται να μείνει πολύ ανεκμετάλλευτο το στοιχείο της υπερδύναμης και να μετατραπεί στην ουσία σε ένα δράμα ενηλικίωσης, ενός κοριτσιού που έχει βιώσει μία απόπειρα βιασμού, αλλά και ενός κοριτσιού που βρίσκεται στην εφηβεία και μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον που δεν την ικανοποιεί. Ως αποτέλεσμα, η σειρά δεν έχει την δράση και την ένταση που περιμένεις, καθώς στην ουσία είναι ένα δράμα χαρακτήρων. Αν το δούμε λοιπόν ως τέτοιο, από την μία πλευρά αναπτύσσονται περισσότερο οι ήρωες, σε αντίθεση με το «Jumper», που προσέφερε την δράση και το χαβαλέ της υπόθεσης, αλλά οι ήρωες ήταν προχειρογραμμένοι. Από την άλλη πλευρά, ενώ θέλει να γίνει μία δραματική σειρά, το θέμα του βιασμού και το πώς το βιώνει η κοπέλα παραμένει ελλιπώς ανεπτυγμένο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί ούτε ως μία ψυχογράφιση του τραύματος και της συνέχισης μετά από αυτό. Σε αντίθεση με το «Jumper» που ο κεντρικός ήρωας ανακάλυψε την δύναμή του με έναν πολύ πιο απλοϊκό τρόπο (έπεσε σε ένα παγωμένο ποτάμι), αυτήν την φορά προσπάθησαν να δώσουν μία άλλη διάσταση, αλλά απέτυχε η σύνδεση του υπερφυσικού με το ρεαλιστικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos