Η Ρέιτσελ Βάις συγκρίνει το "Favourite" του Λάνθιμου με το "Όλα για την Εύα"

Δημοσίευση: 9 Ιουνίου 2017, 11:17
Συντάκτης:

Δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από την παγκόσμια πρεμιέρα του «The killing of a sacred deer» στο Φεστιβάλ των Καννών και η βράβευσή του για το σενάριο και ήφη συζητιέται η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, της οποίας τα γυρίσματα έχουν  ολοκληρωθεί.

Αναφερόμαστε στο «Τhe favourite» για το οποίο έχουμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν, με τις Έμμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η ταινία εκτυλίσσεται στη βρετανική Αυλή του 18ου αιώνα, η Ολίβια Κόλμαν υποδύεται τη Βασίλισσα Αννα, η Ρέιτσελ Βάις τη Σάρα, Δούκισσα του Μάρλμπορο, έμπιστη και κρυφή ερωμένη της βασίλισσας, και η Εμα Στόουν την Αμπιγκεϊλ, μακρινή συγγενή της Σάρα που θα έρθει για να διαταράξει τις ισορροπίες.

Είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας δημιουργός δεν σκηνοθετεί δικό του (και του Ευθύμη Φιλίππου) σενάριο και το αποτέλεσμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Ρέιτσελ Βάις –στην δεύτερη συνεργασία της με τον Λάνθιμο μετά το «Lobster»- ανέλαβε να δώσει ένα «προσεχώς» της ταινίας σε συνέντευξή της:

«Είναι καθαρά... Λανθιμικό φιλμ. Θα το χαρακτήριζα κωμωδία μεν, αλλά όχι συνηθισμένη: σαν η το δυστοπικό σύμπαν του Γιώργου να μπολιάζεται στην Αγγλική ιστορία. Επίσης, η δυναμική των γυναικείων χαρακτήρων μου θύμισε έντονα το «All about Eve» σαν την αίσθηση που σου αφήνει. Δεν έχω συναντήσει κανέναν σκηνοθέτη σαν τον Λάνθιμο. Σε τοποθετεί σε ένα πολύ συγκεκριμένο σύμπαν σαν ηθοποιό, ένα ιδιαίτερο ύφος. Νομίζω, μοναδικό».

Πρώτη δημοσίευση: 9 Ιουνίου 2017, 11:17
Ενημέρωση: 9 Ιουνίου 2017, 11:17
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos