ΣΕΙΡΕΣ

Η πρώτη σεζόν του Riverdale είναι guilty pleasure!

Δημοσίευση: 23 Μαΐου 2017, 20:45
Συντάκτης:

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι ετοιμάζεται σειρά βασισμένη στο δημοφιλές comic “Archie”, όσοι είχαν διαβάσει έστω και ένα τεύχος ως παιδιά ή ενήλικες (ναι, υπάρχουν ενήλικες που διαβάζουν “Archie” και δεν ντρέπονται γι’ αυτό) περίμεναν ένα κλασικό teen series, από αυτά που μας έχει συνηθίσει το δίκτυο CW, με τις ερωτικές περιπέτειες του διαχρονικού ménage à trios ανάμεσα στον Archie, το ξανθό καλό κορίτσι της διπλανής πόρτας, Betty και τη Veronica, το μελαχρινό τσαχπίνικο πλουσιοκόριτσο.

Αντί γι’ αυτό όμως, o δημιουργός της σειράς Roberto Aguirre-Sacasa (“Glee”, “Big Love”) μας έδωσε το “Riverdale”, ένα εφηβικό murder mystery, το οποίο είναι σαν το παιδί της ένωσης των ταινιών του John Hughes με το “Twin Peaks”, χωρίς το μεταφυσικό στοιχείο.

Ο  Archie και η παρέα του μένουν, όπως και στο comic, στην πόλη Riverdale, η οποία έχει συνταραχθεί από τον θάνατο του Jason Blossom, του νεαρού γόνου της πλουσιότερης οικογένειας της πόλης, η οποία μοιάζει σαν να βγήκε από το “Crimson Peak” του Guillermo Del Toro. Μένουν σε μια τεράστια, σκοτεινή έπαυλη, είναι γεμάτοι μυστικά και, το καλύτερο απ’ όλα, ντύνονται πάντα σε πλήρη χρωματική αρμονία μεταξύ τους! Γρήγορα βέβαια μαθαίνουμε ότι δεν είναι η μόνη οικογένεια της πόλης που έχει πράγματα να κρύψει ή που τα μέλη της ντύνονται ασορτί… Οι οικογένειες των τριών βασικών ηρώων (Betty, Veronica και Jughead, o οποίος είναι ο κολλητός του Archie) είναι εξίσου creepy και σχεδόν όλοι οι ενήλικες αυτής της σειράς είναι υποψήφιοι δολοφόνοι του Jason. Α, και όπως είναι λογικό είναι όλοι (με εξαίρεση τον Luke – Dylan από το Beverly Hills – Perry στο ρόλο του πατέρα του Archie) ξεκαρδιστικά απαράδεκτοι γονείς προς τα ευαίσθητα, πανέμορφα βλαστάρια τους, τα οποία μαζί με το μυστήριο της δολοφονίας του Jason πρέπει να εξιχνιάσουν και τα μυστήρια της εφηβείας.

Έτσι, η Scooby Gang του Riverdale αποφασίζει να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και να ανακαλύψει τη σκοτεινή πλευρά της ειδυλλιακής τους πόλης, ενώ παράλληλα ερωτεύονται, χωρίζουν, τσακώνονται και πίνουν πολλά, μα πολλά milkshakes στο neon φωτισμένο diner, που δεν μπορεί να λείπει από μια σειρά που είναι έστω και ελάχιστα επηρεασμένη από το “Twin Peaks”.

Προφανώς, τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν έχει ίχνος πρωτοτυπίας αλλά αυτό δεν δημιουργεί τελικά κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς η πρώτη σεζόν του “Riverdale” είναι πραγματικά απολαυστική. Κι’ αυτό γιατί η σειρά ξέρει πολύ καλά τι είναι (ενδεικτική ατάκα: “Relax, this is not The Wire”), δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά (σε στιγμές μάλιστα ακόμα και οι ηθοποιοί φαίνεται να το διασκεδάζουν με κάτι εξωφρενικό που έχουν μόλις εκστομίσει), έχει μια ατμόσφαιρα που διατηρείται από την αρχή μέχρι το τέλος και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τίμιας αμερικανιάς.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι θα την εκτιμήσει εύκολα ένας θεατής που αρέσκεται μόνο σε πιο «σκεπτόμενες» σειρές, όπως π.χ. το “The Handmaid’s Tale” ή το “American Gods”, αλλά όσοι ψάχνετε για το νέο σας guilty pleasure, μόλις το βρήκατε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos