Η οικογένεια Τσάπλιν προσπαθεί να σώσει το Μουσείο Κινηματογράφου

Δημοσίευση: 15 Δεκ. 2017, 18:54
Συντάκτης:

Μέλη της οικογένειας του Τσάρλι Τσάπλιν απηύθυναν έκκληση για τη διάσωση του Μουσείου Κινηματογράφου του Λονδίνου, ενός πρώην πτωχοκομείου που συνδέεται στενά με την παιδική ηλικία του θρύλου του βωβού κινηματογράφου, ενώ προειδοποίησαν για το κλείσιμό του.

Σε αίτηση μέσω Διαδικτύου, οι υπεύθυνοι του μουσείου αναφέρουν ότι απειλείται με έξωση από το «Πτωχοκομείο Lambeth», ένα βικτοριανό κτίριο στο νότιο Λονδίνο όπου φιλοξενείται τα τελευταία 19 χρόνια. Εξηγούν ότι μάταια προσπάθησαν να αγοράσουν το ακίνητο έναντι μιας «δίκαιης» τιμής όπως είχε υποσχεθεί ο ιδιοκτήτης του -ο δημόσιος οργανισμός SLAM που υπάγεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)- για να διαπιστωθεί ότι το κτίριο θα πωλείτο τελικά στον πλειοδότη από τον οποίο το SLAM θα εισέπραττε τα περισσότερα χρήματα.

«Η μίσθωση του Μουσείου Κινηματογράφου εκπνέει τον Μάρτιο του 2018, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν εύκολα να μας κάνουν έξωση», αναφέρει το μουσείο στην αίτησή του, την οποία υπογράφουν περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι, καλώντας το SLAM να συνεργαστεί μαζί του για την εξεύρεση λύσης.

«Ως παιδιά του αείμνηστου Σερ Τσαρλς Τσάπλιν, εμείς -και τα παιδιά μας- μάθαμε με θλίψη την απειλή που πλανάται πάνω από το Μουσείο Κινηματογράφου», γράφουν σε ανοικτή επιστολή τους που φέρει την ημερομηνία της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου πέντε μέλη της οικογένειας Τσάπλιν, μεταξύ τους η 73χρονη κόρη του, Τζέραλντιν.

Το κτίριο αυτό, προσθέτουν, «έπαιξε μεγάλο ρόλο στα πρώτα χρόνια της ζωής του πατέρα μας», ο οποίος γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 16 Απριλίου 1889. «Αυτός, η μητέρα του και ο ετεροθαλής αδελφός του, που εγκαταλείφθηκαν από τον πατέρα τους, ζούσαν στη γειτονιά και συχνά οδηγούνταν εκεί για να βρουν ένα καταφύγιο».

«Η τελευταία επίσκεψη του Τσάρλι Τσάπλιν εκεί ήταν το Μάιο του 1903. Τότε, σε ηλικία 14 ετών, είχε καταφέρει να μεταφέρει τη μητέρα του -και γιαγιά μας, που έπασχε από οξείες ψυχικές διαταραχές- με τα πόδια», επισημαίνουν

Στην επιστολή, η οικογένειά του γράφει ότι το Πτωχοκομείο Lambeth στο οποίο εστάλη ο νεαρός και άπορος Τσάπλιν με τον ετεροθαλή αδελφό του και τη μητέρα του -μόνο και μόνο για τη στεναχώρια που βίωσε ο έφηβος από τον αποχωρισμό από τη μητέρα του- «δεν είναι με κανέναν τρόπο μια χαρούμενη ανάμνηση μιας οικογενειακής ιστορίας, αλλά τώρα αναγνωρίζουμε ότι αυτή η επώδυνη εμπειρία επηρέασε σημαντικά στη διαμόρφωση του μοναδικού δημιουργικού χαρίσματος του πατέρα μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos