ΣΕΙΡΕΣ

Η ΕΡΤ προβάλει μια από τις κορυφαίες σειρές ever

Δημοσίευση: 12 Δεκ. 2017, 15:28
Συντάκτης:

Xθες το βράδυ έκανε πρεμιέρα στην ΕΡΤ2, μιας από τις κορυφαίες τηλεοπτικές όλων τω εποχών, η αμερικανική αστυνομική περιπέτεια «The Wire», μια από τις αρτιότερες σειρές στην ιστορία της Τηλεόρασης, ενώ θεωρείται για πολλούς ίσως η καλύτερη που έχει προβληθεί ποτέ. Μαζί με τη σειρά «Sopranos» (1999-2007) έγιναν σημεία αναφοράς για την αναβάθμιση της ποιότητας των τηλεοπτικών σειρών και την «έκρηξη» που ακολούθησε την τελευταία 10ετία.

Πρόκειται για αστυνομική δραματική τηλεοπτική σειρά που απεικονίζει τις σκοτεινότερες πτυχές της πόλης της Βαλτιμόρης, μία πόλη που ανήκει στις 7 πιο επικίνδυνες σε όλη την Αμερική και μέσα στις 15 πρώτες παγκοσμίως με το μεγαλύτερο ποσοστό σε εγκλήματα βίας.

Η σειρά χρησιμοποιεί πολλούς ερασιτέχνες ηθοποιούς -πολλοί εκ των οποίων είχαν υπάρξει πραγματικοί εγκληματίες- και ξεχωρίζει τόσο για τον ωμό ρεαλισμό, το ρεαλιστικό σενάριο και τη διεισδυτική ματιά της σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα, παντρεύοντας μαεστρικά ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της σειράς είναι η αμφίπλευρη οπτική της. Η ιστορία ξετυλίγεται μέσα από τα μάτια τόσο των ανθρώπων του Νόμου όσο και των διάφορων παρανόμων. Κάθε κύκλος επεισοδίων εστιάζεται και σε μια διαφορετική περιοχή της Βαλτιμόρης και σε ένα διαφορετικό πρόβλημα του διεφθαρμένου συστήματος, όπως το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών στο λιμάνι, η διοίκηση της πόλης και η γραφειοκρατία, το σχολικό σύστημα, και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η σειρά περιλαμβάνει 60 επεισόδια σε 5 κύκλους, εξέπεμψε από το ΗΒΟ μεταξύ 2002-2008 και βρίσκεται στις έξι πρώτες σειρές με τα μεγαλύτερα ποσοστά τηλεθέασης και ήταν υποψήφια το 2004 και το 2005 για βραβείο Emmy.

Δημιουργός της σειράς είναι ο συγγραφέας Ντέιβιντ Σάιμον, που ήταν επί χρόνια ρεπόρτερ του αστυνομικού ρεπορτάζ σε μεγάλη εφημερίδα της Βαλτιμόρης.

Παίζουν: Ντόμινικ Ουέστ («Rock Star», «28 Days», «300», «Chicago»), Ίντρις Έλμπα («Belle maman»), Φράνκι Φεζόν («Showtime», «Hannibal»), Λανς Ρέντικ («John Wick»), Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς, κ.ά.

Πρώτη δημοσίευση: 12 Δεκ. 2017, 15:28
Ενημέρωση: 12 Δεκ. 2017, 15:28
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos