/ Πήγες Θερινό Σινεμά;

Θα μετρήσουμε πολλά αστέρια μέχρι να ολοκληρώσουμε το αφιέρωμα στα θερινά!

Δες που πήγαμε μέχρι τώρα
News

Η Disney δυνάστης των μικρών αιθουσών!Το Star Wars: The Last Jedi έχει ολοκληρώσει γυρίσματα, teaser & trailer έχουν δοθεί στην δημοσιότητα με ίντριγκα και αποκαλύψεις, τα εκατομμύρια των φανς περιμένουν με ανυπομονησία την 14η Δεκεμβρίου.

Αυτή ακριβώς την λαχτάρα πάρα πολλών θεατών να δουν το φιλμ, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί η Disney, θέτωντας «καταδυναστευτικούς» όρους προς τα μη multiplex, αξιοποιώντας στο έπακρο την σκληρή αγορά.

Οι κινηματογραφικές αίθουσες θα πρέπει να δεσμευτούν ότι θα παίξουν στη μεγαλύτερη αίθουσα προβολής που διαθέτουν για τουλάχιστον 4 σερί εβδομάδες το φιλμ. Έπειτα έχει συμφωνηθεί πως Disney θα έχει το 65% των κερδών και αν οι παραπάνω όροι παραβιαστούν, υπάρχει πρόστιμο επιπλέον 5% επί των πωλήσεων.

Μπορεί μεν οι όροι αυτοί να ισχύσουν αν η ταινία κάνει εισπράξεις άνω των $500 εκ. δολαρίων σε ΗΠΑ και Καναδά, κάτι που είναι και το πιο πιθανό να συμβεί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη πάντως, δεν είναι λίγοι οι κινηματογράφοι που εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην προβάλουν το φιλμ, διότι στις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν γερά εμπορικά χαρτιά, όπως τα Jumanji, The Greatest Showman, The Disaster Artist & Phantom Thread.

Δημοσίευση: 12 Nov 2017, 17:44
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

george clooney echo
Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα επιχειρήσει να σκηνοθετήσει ξανά και...
3 ώρες
Το πιστόλι - λέιζερ του Han Solo (Χαν Σόλο)...
4 ώρες
Υπόθεση: O Barry, ένας μοναχικός και μάλλον καταθλιπτικός πρώην...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Feelgood
38784
Spentzos
7669
Odeon
4119
Odeon
3396