ΣΕΙΡΕΣ

Η άποψή μας για την 6η σεζόν του Game Of Thrones

Δημοσίευση: 29 Ιουνίου 2016, 20:22
Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε η 6η σεζόν του Game Of Thrones και μάλιστα με πάταγο, καθώς τα δύο τελευταία επεισόδια ήταν τουλάχιστον συναρπαστικά: το 9ο με την τρομερή μάχη Starks-Boltons και το 10ο με το... γενικό ξεκαθάρισμα, καθώς πέθανε πολύς κόσμος. 

Eιδικά το φινάλε της 6ης σεζόν ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα έσπαγε ρεκόρ τηλεθέασης και φυσικά τα κατάφερε: το παρακολούθησαν στο HBO 8.9 εκατομμύρια τηλεθεατές, ξεπερνώντας το αντίστοιχο νούμερο του 8.1 για το φινάλε του 5ου κύκλου.  Φυσικά πάντα μιλάμε για την επίσημη καταμέτρηση του ΗΒΟ και όχι τα άλλα τόσα (ή και παραπάνω) εκατομμύρια ανθρώπων που είδαν το επεισόδιο με πολλούς άλλους τρόπους.

Ακολουθούν αναπόφευκτα spoilers.

Η 6η σεζόν λοιπόν ξεκίνησε εντυπωσιακα (με την ανάσταση του Τζον Σνόου) στα 2 πρώτα επεισόδια, συνέχισε έκτοτε όχι με τον ίδιο ρυθμό. Mας πήγαινε μία κρύο, μια ζέστη και με αρκετές ιστορίες που κούρασαν σε βαθμό αγανάκτησης, φροντίζοντας ωστόσο να προετοιμάζει το έδαφος για την "αντεπίθεση" και την ισχυροποίηση σαν χαρακτήρων του Τζον Σνόου (και της Σάνσα δίπλα του), της Ντανέρις και της Σέρσεϊ, που καταλάβαμε όλοι στα δύο τελευταία επεισόδια. Και είχε τουλάχιστον πολύ και καλό θανατικό.

Πλέον, ο Τζον Σνόου είναι ο Άρχοντας του Βορρά, αν και μπάσταρδος (και όπως έδειξε ένα από τα φλασμπάκ, ίσως δεν είναι καν Σταρκ, αλλά Ταργκάριεν, κάτι που σημαίνει ότι καβαλάει δράκους, οπότε συγκρατήστε το αυτό!) και μαζί με την Σάνσα και την Άρια (που εξελίσσεται σε στυγνό δολοφόνο), χωρίς την Μελισσάνδρη (;) θα προσπαθήσουν να νικήσουν τους White Walkers στον 7ο κύκλο.

Η Ντανέρις, με τον Tίριον Λάνιστερ και τον Βάρις (με τον οποίο είχε ένα θέμα η σειρά με τα χωροχρονικά μπρος-πίσω, με τους παραγωγούς να μην δίνουν αληθοφανή εξήγηση και γενικώς να τα μπερδεύουν λιγάκι) στο πλευρό της, αλλά και τους Άσπιλους και τον στόλο των Σιδηρογέννητων και τους Ταϊρέλ (μετά τον θάνατο της Μάρτζορι) και τους Μαρτέλ μαζί, να ετοιμάζεται για το μεγάλο ντου στο Κινγκς Λάντινγκ.

Εκεί όπου η πανούργα Σέρσεϊ, αφού καθάρισε με την βοήθεια του υγρού πυρ με τους Πιστούς (και όχι μόνο), αποχαιρέτησε τον έτσι κι αλλιώς πολύ ευαίσθητο και ανίκανο να κυβερνήσει γιο της Tόμεν που αυτοκτόνησε και θέτοντας με έξυπνο τρόπο τον Τζέιμι εκτός ανταγωνισμού, κατάφερε (με την προστασία του νεκραναστημένου γίγαντα που έχει γίνει σκιά της, βεβαίως) να στεφθεί η απόλυτη βασίλισσα. 

Αν εξαιρεθεί ο Τζον Σνόου, έχουμε να κάνουμε με girl power λοιπόν, με τους άντρες (όσους έχουν απομείνει τουλάχιστον) σε δεύτερο ρόλο, πιο συμβουλευτικό, πιο ύπουλο, πιο low profile. Ποιος να το περίμενε; 

Αυτό που σίγουρα είναι ενθαρρυντικό, είναι πως με την επίσημη δήλωση παραγωγών και σεναριογράφων πως απομένουν άλλα 13 επεισόδια μέχρι το τέλος, επτά στην 7η σεζόν και έξι στην 8η, θα αποφύγουμε τα μακρόσυρτα και ανούσια επεισόδια και κάθε ένα (ελπίζουμε πως) θα είναι φωτιά! Και θάλασσα... Και πως λογικά δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε έναν ολόκληρο χρόνο (άλλο να γυρίζεις δέκα και άλλο επτά επεισόδια με τέτοιον όγκο παραγωγής πίσω τους).

Μέχρι τότε, δείτε ένα clip με όλους τους θάνατους μαζεμένους: 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos