ΣΕΙΡΕΣ

"House of Cards", season 4: Φόβος και παράνοια

Δημοσίευση: 17 Μαρτίου 2016, 10:42
Συντάκτης:

Μετά το τέλος θέασης και της 4ης σεζόν του "House of Cards", πολλοί από εσάς ίσως να αναρωτηθείτε: Είναι πολιτικό θρίλερ; Μια αλληγορία στην κακή λειτουργία των ΗΠΑ; Ή μήπως στην άψογη λειτουργία της; Ένα "κατηγορώ" απληστίας και κατάχρησης εξουσίας; Σάτιρα; Δεν έχει καμία σημασία, όσο έχει να παρακολουθείς καλή τηλεόραση.
Πολύ απλά, για να περάσει το μήνυμα μια σειρά όπως αυτή, οφείλει να σε πείσει. Καλές οι προθέσεις, αλλά έχουμε μπουχτίσει. Θες να καταλαβαίνεις τον βασικό ήρωα, να διασκεδάζεις μαζί του. Ο Φρανκ Αντεργουντ του Κέβιν Σπέισι, είναι τέτοιος. Τέσσερις σεζόν και καμιά πενηνταριά επεισόδια μετά, θα τον καλούν σε talk shows για να μιλήσει για πολιτική. Και θα τον πιστεύουν! (Παρακάτω θα υπάρχουν μερικά spoilers αν δεν έχετε ήδη δει τη σειρά, αλλά μη φανταστείτε κάτι φοβερό).

Το τελευταίο, τρομερό και φοβερό, πλάνο της σεζόν σφραγίζει αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν, αλλά μεταξύ μας είμασταν σίγουροι. Η Κλερ είναι η φυσική συνέχεια του Φρανκ (Φράνσις τον αποκαλεί μόνο αυτή). Σωστότερα, ζουν στο ίδιο σώμα με την ίδια ψυχή (αν έχουν). Τη στιγμή που ο πρόεδρος μας κοιτάζει στα μάτια, εκείνη με τον υπερ-cool στιλ της, γυρίζει προς το μέρος του, θωρώντας τον με αληθινή αγάπη, την ώρα που ξεστομίζει ίσως το σκληρότερο πράγμα που έχει πει ποτέ στον Αμερικάνικο λαό! Ο στιγμιαίος πόλεμος μεταξύ τους ίσως να φάνηκε ένα καλό τρικ για να διατηρήσει το ενδιαφέρον η σειρά, αλλά τελικά βοήθησε να καταλάβουμε το απλό. Πως δεν γίνεται να ζουν χωριστά.
Η σεζόν 4 είναι σίγουρα ανώτερη της 3ης -που δίχασε κόσμο- και διαφορετική από τις δύο πρώτες, στο γεγονός ότι είναι πιο σφιχτοδεμένη η πλοκή, χωρίς πολλές έξτρα ιστορίες που πρέπει να παρακολουθούμε. Ολοι οι νεοφερμένοι χαρακτήρες, εξυπηρετούν την ιστορία, χωρίς να είναι διακοσμητικοί. Η Νεβ Κάμπελ, αχώνευτη όπως πάντα αλλά τουλάχιστον πειστική, ο Τζόελ Κίναμαν λίγο πριν το "Suicide Squad" ιδανικός clean-cut υποψήφιος Πρόεδρος και πάνω από όλους η Ελεν Μπέρστιν, ως μητέρα της Κλερ, σε μια ερμηνεία που θα της αποφέρει μερικές ακόμα διακρίσεις. Ολοι οι ρόλοι εκμεταλλεύονται κάθε σκηνή τους -δεν υπάρχουν πια επεισόδια αφιερωμένα ολόκληρα σε αυτούς. Ίσως μόνο ο τυχεράκιας συγγραφέας είναι λίγο υπεροπτικός αλλά ελπίζουμε στην επόμενο κύκλο, η τύχη του να κάνει φτερά...

«Βαρέθηκα να προσπαθώ να κερδίζω τις καρδιές των ανθρώπων» ξεστομίζει η Κλερ και ξέρεις πως η φαινομενική ευγένειά της πάει περίπατο. Ο Φρανκ, από την άλλη, είναι πιο χαλαρός και αυτό συμβάλει έτσι ώστε οι 2,3 σκηνές κλασικού εκφοβισμού του, να είναι 100% πετυχημένες. Δείτε ή θυμηθείτε αυτή με την Υπουργό Εξωτερικών στο Οβάλ Γραφείο...
Η επόμενη περίοδος θα έχει σίγουρα πόλεμο και εκλογές. Αν και στο σύμπαν του "House of Cards" ήταν πάντα έτσι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos