H Θυσία του Αντρέι Ταρκόφσκι επιστρέφει σε 4Κ

Δημοσίευση: 16 Οκτ. 2017, 12:58
Συντάκτης:

Το κύκνειο άσμα ενός τεράστιου σκηνοθέτη επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, τη μεγάλη οθόνη. «Η θυσία», η ταινία που ο Andrei Tarkovsky ολοκλήρωσε λίγο πριν υποκύψει στον καρκίνο, στην ηλικία των 54 ετών, θα προβληθεί αποκατεστημένη σε 4Κ στις αίθουσες, αρχής γενομένης της προβολής της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας σουηδικής οικογένειας λίγο πριν το ξεκίνημα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ενώ γιορτάζουν τα γενέθλια του πάτερ φαμίλια, Αλεξάντερ, τα νέα τους ξεσπάσματος του πολέμου επηρεάζουν όλα τα μέλη της οικογένειας και η χαρούμενη διάθεσή τους μετατρέπεται σε μια ατμόσφαιρα τρόμου.

 Ο Αλεξάντερ, ένας φιλόσοφος που βασανίζεται από την έλλειψη πνευματικότητας του ανθρώπινου είδους, προσπαθεί να σώσει τους αγαπημένους του από τα αίσθημα φόβου που τους κατακλύζει, εμπλεκόμενος σε ένα φαουστικό παιχνίδι με τον θεό.

«Η θυσία» είναι μια η τελευταία προσωπική δήλωση του Tarkovsky, μια εξιλεωτική τραγωδία που ήταν η ύστατη φορά που χρησιμοποίησε τη χαρακτηριστική γκρι παλέτα του, για να χρωματίσει τα συναισθήματα των χαρακτήρων του.

Η αποκατεστημένη εκδοχή της είναι ένα τέλειο δώρο για τους θαυμαστές του επιδραστικού σκηνοθέτη και μια πολύ καλή ευκαιρία να τον ανακαλύψει ένα νέο ηλικιακά κινηματογραφικό κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos