H... νέα ταινία του Όρσον Ουέλς μέσα στο 2015! Καμπάνια Indiegogo

Δημοσίευση: 9 Νοε. 2014, 17:49
Συντάκτης:

Δεν πρόκειται για κάποιο κακόγουστο αστείο, δεν παίζουν με τον πόνο μας όλων όσων θεωρούμε τον Όρσον Ουέλς τον κορυφαίο σκηνοθέτη που πάτησε το πόδι του στον πλανήτη Γη, αλλά πρόκειται για αληθινή είδηση:

Οι New York Times ανακοίνωσαν πώς το "The Other Side of the Wind", η τελευταία και ημιτελής ταινία του θρυλικού Αμερικανού σκηνοθέτη, θα... κυκλοφορήσει μέσα στο 2015!

Το "The Other Side of the Wind" που γύριζε ο Ουέλς μέχρι το θάνατό του το 1985, θα προβληθεί τελικά στην μεγάλη οθόνη 30 ολόκληρα χρόνια μετά, καθώς η Royal Road Entertainment αγόρασε (μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις) τα δικαιώματα και στοχεύει η πρεμιέρα της ταινίας να συμπέσει με την 100η επέτειο από τη γέννηση του Ορσον Ουέλς: στις 6 Μαΐου του 2015.

Ο Γουέλς γύριζε το φιλμ από το 1970 μέχρι το 1976 και έκτοτε την δούλευε αποσπασματικά μέχρι το 1985 όταν και πέθανε, χωρίς να καταφέρει να την ολοκληρώσει λόγω ρήξεων με τους παραγωγούς και οικονομικών δυσχερειών (κλασσικός Ουέλς...).

Τελικά διασώθηκε ένα 45λεπτο φιλμ, με πρωταγωνιστή τον Τζον Χιούστον στον ρόλο ενός ιδιόρρυθμου σκηνοθέτη που ερχόταν σε συνεχόμενες ρήξεις με τους διευθυντές των στούντιο (εντελώς αυτοβιογραφικό...) για τις ταινίες του, έναν ρόλο που φήμες θέλουν να έχει εμπνευστεί από τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, μια βραδιά τσακωμού με τον Όρσον Ουέλς το 1937 πάνω σε κάποιο από τα μνημειώδη μεθύσια του... Τον Χιούστον πλαισίωναν οι Σούζαν Στράσμπεργκ, Λίλι Πάλμερ, Ντένις Χόπερ.

Ο βετεράνος παραγωγός του Ουέλς, Φρανκ Μάρσαλ και ο σκηνοθέτης Πίτερ Μπογκντάνοβιτς, θα βασιστούν στις χειρόγραφες σημειώσεις του Όρσον, θα ολοκληρώσουν κάποιες μισές σκηνές, θα προσθέσουν μουσική και τέλος και εν τέλει θα δούμε μια εκδοχή του φιλμ που θα πλησιάζει όσο περισσότερο γίνεται, την οπτική γωνία του δημιουργού των αξεπέραστων "Citizen Kane", "The magnificent Ambersons", "Mr. Arkadin", "Touch of evil", "The trial" κλπ κλπ κλπ...

Update 7/5/15: Με την σημαδειακή επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την γέννηση του μυθικού δημιουργού, ανακοινώθηκε το Indiegogo μια καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων δολλαρίων και να ολοκληρωθεί το τελευταίο φιλμ του Όρσον Ουέλς.  Καταληκτική ημερομηνία είναι η Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, ώστε να ξεκινήσει το τελικό μοντάζ και το post production.

Eδώ μπορείτε να βρείτε το link με τις παροχές που προσφέρονται.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos