H "μεγάλη ζωή" οδηγεί τον Τζόνι Ντεπ στην οικονομική καταστροφή

Δημοσίευση: 1 Φεβ. 2017, 16:16
Συντάκτης:

Το τσεκάραμε σε Variety & Deadline, δύο αξιόπιστα μέσα κινηματογραφικής ενημέρωσης, επομένως το αναπαράγουμε με ασφάλεια.

Ο Τζόνι Ντεπ κατέθεσε μήνυση στις 13 Ιανουαρίου εναντίον του The Management Group (TMG), από την οποία διεκδικεί 25 εκατομμύρια δολάρια, κατηγορώντας τους για εξαπάτηση, κακοδιαχείριση των οικονομικών του, λήψη δανείων χωρίς την έγκρισή του και απόκρυψη των εξόδων που έκαναν για λογαριασμό του.

Η εταιρεία ανταπάντησε επίσης με μήνυση, στην οποία υποστηρίζει ωστόσο πως ο λόγος που ο 54χρονος σταρ βρίσκεται λίγο πριν το «οικονομικό κραχ» είναι αποκλειστικά οι ξέφρενες σπατάλες του.

Σύμφωνα με την TMG, τις τελευταίες δεκαετίες ο 53χρονος ηθοποιός δαπανά κατά μέσον όρο δυο εκατομμύρια δολάρια μηνιαίως. Μάλιστα κάποιοι από τους δανειστές του προχώρησαν και σε λεπτομέρειες: 18 εκατ. για ένα σκάφος 46 μέτρων, 75 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά 14 σπιτιών, μεταξύ των οποίων κι ένας πύργος στη Γαλλία που δεσπόζει μέσα σε έκταση 180 στρεμμάτων, κατοικίες στο Χόλιγουντ, ένα λοφτ στο Λος Άντζελες και μια φάρμα με άλογα στο Κεντάκι, 4 εκατ. σε μια αποτυχημένη μουσική εταιρεία που έκλεισε, 30.000 δολλάρια τον μήνα για κρασιά, 200.000 τον μήνα σε πτήσεις με ιδιωτικό τζετ, 150.000 μηνιαίως για προσωπική ασφάλεια, 300.000 τον μήνα για να συντηρεί προσωπικό 40 ατόμων...

Παράλληλα, ο Ντεπ που είναι και συλλέκτης έργων τέχνης φέρεται να έχει ξοδέψει ολόκληρες περιουσίες για να αγοράσει πίνακες αγαπημένων του καλλιτεχνών, μεταξύ άλλων περίπου 200 έργα των Γουόρχολ και Κλιμτ, ενώ έχει περίπου 70 συλλεκτικές κιθάρες και άλλα πολύτιμα αναμνηστικά κομμάτια τα οποία αποθηκεύει σε 12 διαφορετικά μέρη.

Και το πιο τρελό: 3 εκατ. δολλάρια για να εκτοξεύσει τις στάχτες του θανόντα Χάντερ Τόμπσον με κανόνι που κατασκευάστηκε ειδικά για την περίσταση (!). «Πραγματοποιώ την τελευταία του επιθυμία. Εγώ απλώς θέλω να αποχαιρετίσω τον φίλο μου με τον τρόπο που θα ήθελε» είχε δηλώσει τότε. Υπάρχει και σχετικό video clip.

«Επί 17 χρόνια η TMG έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να προστατεύσει τον ίδιο τον ηθοποιό. Πράγματι όταν η τράπεζα του ζήτησε την αποπληρωμή δανείου εκατομμυρίων δολαρίων και αυτός δεν είχε τα απαραίτητα κονδύλια, η εταιρία του δάνεισε αυτά τα χρήματα ώστε ο ηθοποιός να αποφύγει μια ταπεινωτική οικονομική κρίση», δήλωσε ο Μάικλ Κουμπ, δικηγόρος της εταιρίας. Ο Τζόνι Ντεπ διέλυσε τη συνεργασία με την εταιρία πέρυσι. Η TMG αναφέρει ότι ο Τζόνι Ντεπ της οφείλει 4,2 εκατομμύρια δολάρια και ότι η εταιρία αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικά με επίδοξες κατασχέσεις...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos