H Disney αγόρασε την 20th Century Fox

Δημοσίευση: 14 Δεκ. 2017, 20:27
Συντάκτης:

Η Walt Disney Company ανακοίνωσε ότι αγόρασε την ιδιοκτησία της 21st Century Fox για 60 δισεκατομμύρια δολάρια, πακέτο που συμπεριλαμβάνει το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό στούντιο της Fox και τα δικαιώματα μετάδοσης αθλητικών αγώνων.

Η Ντίσνεϊ μεγαλώνει περισσότερο το μερίδιό της στην πίτα της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής ψυχαγωγίας (η συμφωνία με την Fox της δίνει το δικαίωμα να εκμεταλλευτεί π.χ. Star Wars και Indiana Jones), καθώς θυμίζουμε ότι έχει αποκτήσει τις Pixar, Lucasfilm και Marvel και ενισχύει αφάνταστα την θέση της στον σχετικό ανταγωνισμό.

Προφανώς, ο στόχος είναι να ανταγωνιστεί το Netflix, άλλωστε οι πληροφορίες κάνουν λόγο σύντομα για την δημιουργία μιας ανάλογης πλατφόρμας streaming, με τους δύο κολοσσούς πλέον να ανταγωνίζονται face face και στο κομμάτι του home entertainment.

Update 20/3/19: Το deal αξίας 71 δις δολλαρίων ανακοινώθηκε επίσημα χθες και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εκτός από το κινηματογραφικό  στούντιο και τα αντίστοιχα projects, όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, π.χ. το Hulu, το FX & και το National Geographic και φυσικά όλες τις ταινίες και σειρές που έχουν προηγηθεί και βέβαια την ξεκάθαρη δυνατότητα δημιουργίας πρωτογενούς υλικού που είναι και το κομμάτι που προφανώς ενδιαφέρει την Disney, εν'όψει του συνδρομητικού Disney+ που ετοιμάζει για να ανταγωνιστεί Netflix, Amazon και την Apple που επίσης ετοιμάζεται. Έτοιμάζεται λοιπόν ένας νέος streaming κολοσσός! 

Πρώτη δημοσίευση: 14 Δεκ. 2017, 20:27
Ενημέρωση: 20 Μαρτίου 2019, 14:33
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos