Gimme Shelter 17: Αυλαία με desert rock & Puta Volcano

Δημοσίευση: 11 Δεκ. 2017, 14:14
Συντάκτης:

Δεκαπέντε χρόνια μετά την πραγματοποίηση του πρώτου Gimme Shelter Festival και την έναρξη του Gagarin 205, το φεστιβάλ επιστρέφει σε μια επετειακή έκδοση συνεχίζοντας το όραμα και το όνειρο του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του. Το Gagarin 205 μετατρέπεται σε κινηματογράφο κάθε Δευτέρα φιλοξενώντας μουσικές ταινίες και ντοκιμαντέρ. Σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η φετινή διοργάνωση.

Το «Lo Sound Desert” πραγματεύεται την πορεία της Desert Rock σκηνής της Καλιφόρνιας, η οποία ανέδειξε μπάντες όπως οι Kyuss και οι Queens Of The Stone Age, και κυκλοφόρησε παγκοσμίως την 1η Ιουλίου του 2016. Τα γυρίσματα της ταινίας διήρκεσαν μία ολόκληρη δεκαετία, με παραγωγό και σκηνοθέτη τον Jörg Steineck (Truckfighters, Welcome To Tijuana), με αποτέλεσμα το πιο χαρακτηριστικό και κατατοπιστικό ντοκιμαντέρ της ιστορίας του Desert Rock.

Αυτό που ξεκίνησε από μία ομάδα παιδιών με επαναστατικό punk-rock πνεύμα στη μέση της ερήμου, παιδιών που επιθυμούσαν να απομακρυνθούν από τις οπισθοδρομικές και αυστηρές αρχές των προαστίων της Αμερικής στις αρχές της δεκαετίας του ’80, εξελίχθηκε με το πέρασμα του χρόνου σε ένα μεγάλο κίνημα. Το Desert Rock, το οποίο συχνά παρερμηνευόταν και αντιμετωπιζόταν μονάχα ως μουσικό είδος, συνεχίζει τη διεθνή εξάπλωσή του στον χώρο της underground σκηνής, μέχρι και σήμερα. To ντοκιμαντέρ προσφέρει μία μοναδική ματιά στην ιστορία της μουσικής σκηνής της κοιλάδας Coachella, με πρωταγωνιστές τους Josh Homme, Mario Lalli, Alfredo Hernandez, Scott Reeder, Brant Bjork, Nick Oliveri, Sean Wheeler και αρκετά ακόμη μέλη συγκροτημάτων όπως οι Kyuss, Queens Of The Stone Age, Yawning Man, Fatso Jetson, Mondo Generator, Dali’s Llama κ.α. (2015, 94’).

Οι Puta Volcano θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο Gimme Shelter Film Festival της δεύτερης περιόδου, με ένα live στο Gagarin μετά την ολοκλήρωση της προβολής του Lo Sound Desert.

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.30. Ώρα προβολής: 20.00. Έναρξη live Puta Volcano: 22.00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos