Φεστιβάλ Νύχτες Τρόμου 2016

Δημοσίευση: 9 Μαρτίου 2016, 19:40
Συντάκτης:

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival - ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ θα διεξαχθεί για 3η συνεχή χρονιά και υπόσχεται εκπλήξεις, ενώ  θα ταξιδέψει και πάλι σε ολόκληρη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 12 - 18 Μαΐου στην Αθήνα στους κινηματογράφους ΙΝΤΕΑΛ και ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ και από 19 - 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους ΒΑΚΟΥΡΑ 1 και 2. Καθημερινά θα προβάλλονται 6 ή και 8 ταινίες μεγάλου μήκους, μαζί με πολλές ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους. Τα εισιτήρια τιμώνται: Απλό 6€, Ημερήσιο 10€, Full Pass 50€

Όπως και πέρυσι, το πρόγραμμα είναι και πάλι εμπλουτισμένο με θεματικά αφιερώματα, πρεμιέρες και άλλα events. Πιο συγκεκριμένα τα αφιερώματα:

B-movies της δεκαετίας του ‘50

Μπορεί τα Drive-In να έπαψαν να υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, αλλά η αύρα τους θα αναβιώσει ξανά στις αίθουσες. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μερικά από τα πιο σημαντικά sci-fi horror των 50’s που έγραψαν ιστορία ...

Ισπανικός τρόμος

Alejandro Amenabar, Nacho Vigalondo, Alex de la Iglesia, Paco Plaza, Guillermo del Toro και άλλοι δημιουργοί που σημάδεψαν την Ισπανική κινηματογραφική ιστορία και έκαναν τον τρόμο το κύριο κινηματογραφικό είδος στην Ισπανία.

Διαγωνιστικό μεγάλου & μικρού μήκους

Το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ αποτελείται από πολλές ταινίες παραγωγής 2015-2016, πολλές εξ αυτών σε πρώτη Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πρεμιέρα. Φυσικά δεν θα λείψουν και οι δεκάδες ταινίες μικρού μήκους, που θα προβάλλονται πριν την κυρίως ταινία. H ελληνική παραγωγή θα έχει και φέτος ενεργή συμμετοχή, με 8 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους, όπου θα παραβρεθούν οι συντελεστές και το cast για να τα παρουσιάσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τη προβολή.

4 συγγραφείς θα μιλήσουν σε μια παρουσίαση με θέμα «Η λογοτεχνία τρόμου στην Ελλάδα, η σύνδεση με τον κινηματογράφο¨. Θα ακολουθήσουν κληρώσεις όπου θα μοιραστούν βιβλία των συγγραφέων σχετικά με τον τρόμο και το σινεμά. Η κριτική αποτελείται από τουςημήτρης Κολιοδήμος, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος, ο Βασίλης Γιαννάκης, ο Χρήστος Μουρούκης, ενώ το πέμπτο μέλος-έκπληξη θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
9427
Tanweer
6786
Feelgood
3008
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos