Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης 2017

Δημοσίευση: 13 Δεκ. 2017, 12:17
Συντάκτης:

Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Θεσσαλονίκης ξεκινά. Από σήμερα έως τις 16 Δεκεμβρίου στο TISFF, τα πιο σημαντικά διαμαντάκια μικρού μήκους του παγκόσμιου σινεμά. Από 2 μέχρι 45 λεπτά, γιατί η ποιότητα του σινεμά δεν κρίνεται από την διάρκεια του! Στην αίθουσα του κινηματογράφου/Κέντρο Πολιτισμού ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (απέναντι από τον Λευκό Πύργο) θα προβληθούν 132 έργα από 20 χώρες, και οι προβολές θα αρχίζουν στις 4μμ κάθε μέρα, έως τις 12μμ. Η είσοδος για όλη την ημέρα είναι 5 ευρώ.

Εκτός από τις εντυπωσιακές ατομικές συμμετοχές και τα καλύτερα ελληνικά της χρονιάς, το φεστιβάλ θα έχει και 7 ειδικά αφιερώματα :

– Cinema Quebecois

– Best from France/ uniFrance

– New Danish Cinema

– Basque Cinema

– Αφιέρωμα στο ΜΟΝΟΠΛΑΝΟ

– LODZ Film School,Poland

– Best of Athens ISFF Psarokokalo

Επίσης, δύο ειδικές προβολές πού θα ενθουσιάσουν:

– DIRECTING HELL , το ντοκυμαντέρ τού Χρήστου Χουλιάρα γιά τον αξέχαστο Νίκο Νικολαίδη.

– GESMOORD τής Mieke Daneels, σκηνοθέτης τού μ.μ. PLANKTON, πού επίσης θα προβληθεί.

Με μοναδικό στόχο την υψηλή ποιότητα και την ικανότητα να προβάλλει και να ξεχωρίζει δημιουργίες οι οποίες αργότερα διακρίθηκαν σε πολλά ξένα φεστιβάλ,το TISFF έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές, ενώ τα “best of TiSFF” έχουν προβληθεί στα φεστιβάλ Λισσαβώνας, Πόρτο, Βελιγραδίου, Σμύρνης, Μπρίστολ, Αθηνών, Βαρκελώνης & Λος Άντζελες.

Προσκεκλημένος στο φεστιβάλ είναι ο Hilmi Etikan, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Istanbul Short Film Festival τα τελευταία 24 χρόνια με μια επιλογή από τα αγαπημένα του έργα, όπως και οι Γάλλοι σκηνοθέτες Tom Gargonne (Le Grand Bain), Wim Vanacker( The Naked Leeding The Blind) και Alexandre Mermaz (Sans Voix).

Περισσότερα εδώ.

Πρώτη δημοσίευση: 13 Δεκ. 2017, 12:17
Ενημέρωση: 13 Δεκ. 2017, 12:17
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos