ΣΕΙΡΕΣ

"Evil Genius": Για γερά στομάχια

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2018, 16:55
Συντάκτης:

Το Netflix συνεχίζει την ανοδική πορεία του με την προσθήκη της νέας σειράς ντοκιμαντέρ (docu-series), “Evil Genius”. Μαζί με το “Making a Murderer,” το “Wild Wild Country” και άλλα παρόμοια docu-series, το Netflix αποδεικνύει πως στο συγκεκριμένο είδος προσφέρει μία μεγάλη γκάμα binge-worthy σειρών. Το “Evil Genius” έρχεται στην οθόνη μας από τους αδερφούς Duplass (τους δημιουργούς του “Wild Wild Country”) και πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεδιπλώνεται σε 4 επεισόδια.

Η περίεργη αυτή ιστορία αρχίζει το 2003 όταν ο Brian Wells περπατά άνετος σε μία τράπεζα στην περιοχή Erie της Pennsylvania και ζητά 250.000 δολλάρια. Αφού βγει από την τράπεζα, ο Brian βρίσκεται σε μία αναμέτρηση με την αστυνομία και ύστερα από λίγη ώρα κάτι αναπάντεχο συμβαίνει: στον λαιμό του βρίσκεται μία αυτοσχέδια βόμβα, ή οποία εκρύγνειται και προκαλεί τον  δημόσιο θάνατό του. Το πρώτο επεισόδιο είναι μονάχα η αρχή της ιστορίας και σιγά σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται όλο και πιο πολύχρωμοι χαρακτήρες, όπως η Marjorie Diehl-Armstrong και ο Bill Rothstein. Ξαφνικά, παρακολουθούμε μία πολύ διαφορετική ιστορία στην οποία ανακαλύπτουμε πτώματα σε καταψύκτες, ψυχικές ασθένειες, πολλές συνομωσίες και ανεξήγητους θανάτους.

Αν είστε φαν του είδους, τότε το “Evil Genius” δεν πρέπει να το παραλείψετε. Αυτό που το κάνει τόσο επιτυχημέμο είναι το original υλικό που χρησιμοποιούν. Θα δείτε αληθινά πλάνα από το 2003 και ύστερα, τα οποία δείχνουν τα γεγονότα: τη ληστεία, την βόμβα που εκρύγνειτο, τα πτώματα. Αλλά αυτό που πραγματικά είναι περισσότερο ανατριχιαστικό από όλα αυτά ειναι οι χαρακτήρες. Βλέπουμε πραγματικά πλάνα από τις ανακρίσεις των Marjorie Dielh-Armstrong, Bill Rothstein, Kenneth Barnes και άλλων, όπως επίσης, ακούμε και τις συνεντεύξεις τους στο τηλέφωνο. Δεν μπορούμε παρά να ανατριχιάσουμε όταν βλέπουμε το σπίτι της Marjorie, ή ακούμε το τηλεφώνημα του Bill για ένα πτώμα στον καταψύκτη. Σίγουρα επρόκειτο για ευφυείς ανθρώπους, οι οποίοι είχαν βαθιές ψυχολογικές διαταραχές. Το άλλο στοιχείο που κάνει το “Evil Genius” επιτυχία, είναι η αφήγηση: οι θεατές μπορούν να είναι μέρος της έρευνας. Κανένα στοιχείο δεν δίνεται εκ των προτέρων, αντιθέτως, η γνώση μας διανθίζεται σύμφωνα με την εξέλιξη που είχε τότε η υπόθεση. Αν λάβουμε υπόψιν μας πως ο Borzillieri (ο οποίος λειτουργεί και σαν σκηνοθέτης αλλά και σαν αφηγητής) τρέφει μία εμμονή με την υπόθεση, την οποία παραδέχεται σε διάφορα σημεία του ντοκιμαντέρ, τότε καταλαβαίνουμε πως και εμείς έχουμε παρασυρθεί με την ίδια εμμονή στην επίλυση αυτού του μυστηρίου. Αξίζει να σημειώσουμε πως οι σειρές του είδους true crime documentary, είναι δημοφιλής στο κοινό για δύο λόγους: το νεότερο ακροατήριο μαθαίνει ιστορικά γεγονότα που μπορεί να αγνοεί, και το μεγαλύτερης ηλικίας ακροατήριο μπορεί να δεί αυτά τα γεγονότα (για τα οποία είχε ακούσει παλαιότερα) υπό ένα νέο φώς. Για αυτό το “Evil Genius” είναι άλλο ένα χιτ του Netflix, το οποίο ανεξαρτήτως ηλικίας, θα σας καθηλώσει.

Πρέπει να προειδοποιήσουμε όμως το εξής: το “Evil Genius” δεν είναι μία ευχάριστη ιστορία, και δεν έχει κανένα καλό τέλος. Είναι αδύνατον να το «ευχαριστηθείτε» καθώς είναι ένα real-life θρίλερ. Ακόμα και το Χόλλυγουντ δεν μπορεί να σκεφτεί τέτοιου είδους σενάρια. Παρ’όλα αυτά, το “Evil Genius” είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα σειρά, την οποία θα παρακολουθήσετε με αγωνία, αρκεί να έχετε γερό στομάχι.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos