Εσκομπάρ σε Netflix: “Nα προσλάβετε εκτελεστές"

Δημοσίευση: 15 Οκτ. 2017, 16:55
Συντάκτης:

Ο αδερφός του Πάμπλο Εσκομπάρ έχει απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα στο πρόσφατο παρελθόν, με αφορμή το «Narcos» του Netflix, είτε ζητώντας να «επιθεωρήσει την 2η σεζόν», είτε επισημαίνοντας τα «25 λάθη» που έκανε το κανάλι στην σειρά που αφορούσε στην δράση του αδερφού του. Τώρα που η σειρά ετοιμάζεται για τον 4ο κύκλο (που θα αφορά στο διαβόητο μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών Χουάρεζ), βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει ξανά.

Αφορμή, η δολοφονία ενός μέλους της παραγωγής της διάσημης σειράς του Netflix: ο location scout Carlos Muñoz Portal, που είχε αναλάβει την ανεύρεση των κατάλληλων τοποθεσιών για τα γυρίσματα του 4ου κύκλου της σειράς, βρέθηκε νεκρός από σφαίρες κοντά στο San Bartolo Actopan, περιοχή κοντά στα σύνορα της πολιτείας Hidalgo με πολύ υψηλή εγκληματικότητα. Οι περισσότεροι φυσικά θεωρούν ότι οι Μεξικανοί εγκληματίες το έκαναν για να αναγκάσουν την σειρά να ματαιωθεί, μένει να φανεί αν η παραγωγή επιστρέψει για γυρίσματα πίσω στην Κολομβία, ή θα επιμείνει στη χρήση περιοχών του Μεξικού.

Ο Ρομπέρτο Ντε Χεσούς Εσκομπάρ λοιπόν, είχε έτοιμη την πρότασή του για την ασφάλεια των συνεργείων του Netflix. Ο 71χρονος πρώην λογιστής του καρτέλ Medellín ρωτήθηκε από το Hollywood Reporter και ξεκαθάρισε πως:

«Πρέπει να εξουδετερώσεις όλες τις απειλές. Σ’ αυτήν την περίπτωση το Netflix πρέπει να προσλάβει εκτελεστές για τους ανθρώπους του, ως ασφάλεια».

Και συνέχισε υπενθυμίζοντας την μεταξύ τους διαμάχη: «Δεν θέλω το Netflix ή οποιαδήποτε άλλο στούντιο παραγωγής να γυρίσει ταινίες που αφορούν εμένα ή τον αδερφό μου Pablo στο Medellín ή την Κολομβία χωρίς την έγκριση της Escobar Inc. Είναι πολύ επικίνδυνο. Ειδικά χωρίς ευλογία μας. Αυτή είναι η χώρα μου. Αν δεν μας πληρώσουν το 1 δις που ζητάμε σαν αποζημίωσει, θα την κλείσουμε την σειρά. Κατέχουμε όλα τα trademarks για τα ονόματά μας και επίσης για το brand του ‘Narcos».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos