Έντονες αντιδράσεις για τον "καλλωπισμό" της Sony στις ταινίες της

Δημοσίευση: 16 Ιουνίου 2017, 20:44
Συντάκτης:

Σας είχαμε γράψει πριν μία εβδομάδα για την πρόθεση της Sony να επανακυκλοφορήσει πολλές από τις ταινίες της, "μοντάροντας" τις αναλόγως ώστε να αφαιρεθούν γυμνό, βρισιές, βία κτλ κτλ και τις αρχικές αντιδράσεις με πρώτον και καλύτερο τον Σεθ Ρόγκεν (με αφορμή του δικό του "Sausage party".

Οι αντιδράσεις έχουν μεταβληθεί σε τσουνάμι, καθώς σχεδόν όλοι σκηνοθέτες των ταινιών που βρίσκονται στην σχετική λίστα, κήρυξαν... πόλεμο προς την εταιρεία, μεταξύ των οποίων οι Τζαντ Άπατοου, Άνταμ ΜακΚέι αλλά και η Ένωσης Σκηνοθετών Αμερικής (DGA). Μετά τις αντιδράσεις η Sony υποστήριξε, μέσω του προέδρου του αντίστοιχου τμήματος Μαν Τζιτ Σινγκ ότι όσοι από τους δημιουργούς δεν επιθυμούν τις «Καθαρές Εκδόσεις», μπορούν να τις αφαιρέσουν από τα έργα τους. «Οι σκηνοθέτες μας, έχουν μεγάλη σημασία για εμάς και σεβόμαστε τη σχέση μας στο έπακρο», δήλωσε στο Deadline.

«Πιστεύαμε ότι είχαμε την έγκρισή τους για την επεξεργασία των τηλεοπτικών εκδόσεων των έργων τους ως προστιθέμενη αξία στις πωλήσεις της ολοκληρωμένης έκδοσης. Αλλά αν κάποιος από αυτούς έχει δυσαρεστηθεί ή έχει αναθεωρήσει τότε θα σταματήσουμε τις “Καθαρές Εκδόσεις” στις ταινίες τους».

Η DGA σε δήλωσή της απάντησε: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η Sony αναγνωρίζει τα λάθη της σε αυτόν τον τομέα. Η DGA έχει ειδοποιήσει τη Sony πως αναμένει την άμεση αφαίρεση όλων των “Καθαρών Εκδόσεων” των ταινιών που έχει διαθέσει, μέχρι να πάρει την έγγραφη άδεια από κάθε σκηνοθέτη και να τους δώσει την ευκαιρία να επεξεργαστούν οι ίδιοι την κυκλοφορία μιας έκδοσης για τα νέα μέσα, με βάση τη συμφωνία της DGA και τις ατομικές συμβάσεις με τους σκηνοθέτες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos