Ελληνική ταινία μικρού μήκους στο Comic-Con International

Δημοσίευση: 11 Ιουλίου 2018, 17:09
Συντάκτης:

Η ελληνική ταινία μικρού μήκους «9023» έγινε δεκτή στο Comic-Con International και θα διαγωνιστεί μαζί με άλλα 9 φιλμ για το βραβείο καλύτερης ταινίας Horror/Suspense.

Το «9023» διαδραματίζεται σε ένα δυστοπικό παρόν, στο οποίο, λόγω ενός μεγάλου λιμού που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη βρώση μη-παραγωγικών πολιτών. Μέσα από μία ακραία αλληγορία, η αφήγηση της ταινίας λειτουργεί ως καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία της Ελλάδας και της κρίσης που βιώνει.

Το Comic-Con International, που πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο στο San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα events της pop κουλτούρας παγκοσμίως.

Τη σκηνοθεσία του «9023» υπογράφουν ο Σωτήρης Πετρίδης και η Τάνια Ναναυράκη, ενώ την παραγωγή ο Δημήτρης Τσακαλέας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Αλέξανδρος Κωχ, Νίκος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός και Ελένη Θυμιοπούλου.

Το «9023» -εκτός της συμμετοχής του στο Comic-Con- ήδη μετρά συμμετοχές σε 23 Διεθνή Φεστιβάλ σε 13 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ έχει αποσπάσει και 3 βραβεία.

Η προηγούμενη ταινία τους #NotAlone, είχε επίσης προβληθεί στο Comic-Con.

Περισσότερα εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
12 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
8848
Tanweer
7278
Tanweer
5733
Tanweer
5733
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos