Tα βραβεία του 8ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου

Δημοσίευση: 22 Νοε. 2014, 21:13

Η κριτική επιτροπή του 8ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας απένειμε τα παρακάτω βραβεία με το ακόλουθο σκεπτικό:

Τιμητική Μνεία στην ταινία Belleville Baby (2014) της Mia Engberg από τη Σουηδία.

Με πειραματική γραφή και φθηνές πρώτες ύλες, η σκηνοθέτις κατορθώνει να συνθέσει με αξιοθαύμαστη οικονομία ένα χειροποίητο μωσαϊκό με θραύσματα μνήμης και αυτοβιογραφίας.

Βραβείο Καλύτερης Ταινίας για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, στην ταινία Cavalo Dinheiro (2014) του Πέντρο Κόστα από την Πορτογαλία.

Ο σκηνοθέτης επανεφευρίσκει τη μυθοπλασία μέσα από μνήμες που εξυφαίνονται στο σήμερα, αγκιστρωμένες στους ψιθύρους και τα σώματα μιας λησμονημένης αποικιοκρατούμενης κοινότητας στην σύγχρονη κοινωνία. Σε μια ταινία που ξορκίζει με αξιοπρέπεια σε κάθε πλάνο τον πόνο και τη βία της Ιστορίας, ο σκηνοθέτης της αναπτύσσει μια νέα προσέγγιση στην υλική υπόσταση των ταινιών, δομώντας ένα πυκνό πολυεπίπεδο σύμπαν και αμφισβητώντας θεμελιώδη ζητήματα κοινωνικο- πολιτικών αντιπαραθέσεων στο σύγχρονο κόσμο.

Το βραβείο του τμήματος είναι μια προσφορά της Authorwave, μιας από τις σημαντικότερες ελληνικές εταιρίες στο χώρο των οπτικοακουστικών. Η Authorwave προσφέρει διάκριση αξίας 10.000 ευρώ, με τη μορφή επεξεργασίας εικόνας, όπως και κατασκευής DCP (Ψηφιακή κόπια προβολής), για την επόμενη παραγωγή της νικήτριας σκηνοθέτριας. Επιπλέον, η Authorwave παρέχει την δυνατότητα συνεργασίας στην εν λόγω μελλοντική παραγωγή, με την προσφορά στο επίπεδο της συμπαραγωγής πλήρους συστήματος κινηματογραφικής ψηφιακής μηχανής λήψης (ανάλυσης 4Κ), όπως και πλήρη κάλυψη όλης της μετα-παραγωγής, με υπηρεσίες πλέον αυτών που ήδη προσφέρονται ως διάκριση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos