Το πορτραίτο του μεγάλου Johnny Thunders σε ειδική προβολή στο Μικρόκοσμο

Δημοσίευση: 6 Ιουνίου 2014, 09:47

Ειδική προβολή της πολυαναμενόμενης ταινίας του Ντάνι Γκαρσία με τίτλο ‘Looking for Johnny – The legend of Johnny Thunders’, που αφορά στο κινηματογραφικό πορτραίτο του μεγάλου κιθαρίστα και ιδρυτικού μέλους των New York Dolls και Heartbreakers, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουνίου και ώρα 22.15 στο Μικρόκοσμο.

Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή του θρυλικού κιθαρίστα που επηρέασε τον παγκόσμιο glam metal και punk μουσικό χάρτη με την πένα του, από την αρχή της καριέρας του μέχρι και τον αινιγματικό θάνατό του στο ξενοδοχείο St. Peter House της Νέας Ορλεάνης τον Απρίλη του 1991.

O Γκαρσία (“The Rise & Fall of The Clash”), έχοντας ως αφετηρία το αινιγματικό πορτραίτο του Thunders ταξίδεψε επί 18 μήνες σε Αμερική και Ευρώπη, συγκεντρώνοντας υλικό από συνεντεύξεις 50 συνολικά ανθρώπων από το περιβάλλον του μουσικού, οικοδομώντας μια αφηγηματική ρετροσπεκτίβα στα έργα και ημέρες του τελευταίου, που αιχμαλωτίστηκε σε ένα 90λεπτο ντοκυμαντέρ. Από τους επιδραστικούς New York Dolls, στην έξαρση της punk σκηνής στα υπόγεια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, με τους Hearbreakers, τη solo καλλιτεχνική του υπόσταση, τον αγώνα με τα ναρκωτικά και το πέπλο μυστηρίου γύρω από το θάνατό του, αφού αν και θεωρήθηκε ότι ‘έφυγε’ από υπερβολική δόση, το περιβάλλον του υποστήριξε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, κάτι που δεν εξιχνιάστηκε ποτέ από την αστυνομία που τον αντιμετώπισε ως ένα ακόμη junkie..

Στην ταινία μιλούν μεταξύ άλλων οι Sylvain Sylvain και Sami Yaffa από τους New York Dolls, o κιθαρίστας της Patti Smith Lenny Kaye, oι Walter Lure και Billy Rath των The Heartbreakers, o μέγιστος φωτογράφος της ροκ (και προσωπικός φωτογράφος του Λένον) Bob Gruen, o Τerry Chimes των The Clash, ο Alan Vega των Suicide, o Peter Perrett των The Only Ones, μανατζερς του κ.α.

Στο φιλμ ακούγονται αποσπάσματα από 40 τραγούδια, με αρχειακό υλικό από live εμφανίσεις του από όλες τις περιόδους της καριέρας του, περιλαμβανομένου και σπάνιου υλικού που δεν έχει ξαναδεί το φως της δημοσιότητας, από τα χρόνια με τους New York Dolls και τους Heartbreakers.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μετά την προβολή, θα ακολουθήσει Q&A με το σκηνοθέτη της ταινίας, ενώ παράλληλα η συγγραφέας της βιογραφίας του Thunders με τίτλο ‘Johnny Thunders: In cold blood’ Nina Antonia θα είναι εκεί για να υπογράψει βιβλία και cd.

Θα ακολουθήσει και πάρτυ, ενώ το facebook event της προβολής μπορείτε να βρείτε εδώ

Το ντοκυμαντέρ, παραγωγή της Chip Baker Films σε συνεργασία με την Jungle Records, πρόκειται να κυκλοφορήσει στη συνέχεια σε DVD, Blue-Ray κλπ.

Eιρήνη Κατσαρά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Tanweer
43250
Film Group
13175
Tanweer
12142
Tanweer
4254
Tanweer
2372
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos